Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’dan Türklere yatırım kolaylığı

Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin 25 “dost” ülkeye yatırım kolaylığı getirileceğini açıkladı. Türkiye de dost ülkeler içerisinde. Türkiye’nin yanı sıra Çin, Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan, Kazakistan ve Belarus da bu listede yer alıyor. Peki yatırım kolaylığı ne demek?

Başbakan Mikhail Mişustin, dost ülkelerin vatandaşları ve şirketleri için kolaylaştırılmış bir prosedür oluşturulacağını açıkladı. Bu basitleştirilmiş prosedür sayesinde dost ülkelerden gelen vatandaşlar ve şirketler Rusya’da banka hesabı açabilecek ve mevduat hesabı bulundurabilecek.

Mişustin’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yabancı teşebbüsler ve girişimciler için daha elverişli koşullar yaratılması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen ulusal hedefler doğrultusunda mali egemenliğin sağlanması yönündeki sistematik çabaların bir parçasıdır.”

Mikhail Mişustin

Dost ülke ve hasım ülke ayrımı

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından kendilerine yaptırım kararı alan ve uygulayan ülkeleri hasım ülke olarak ilan etti. Yaptırımlara katılmayan ülkeler ise dost ülke. 25 ülkenin dost ilan edildiği listede Çin, Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan, Türkiye, Kazakistan ve Belarus gibi ülkeler yer alıyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.