Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: 2023/2024 sezonu ilk haftası geride kaldı | James Harden’ın yeni adresi Clippers – Milli basketbolcularımızın performansı

NBA’de 2023/2024 sezonunda ilk hafta geride kaldı. Philadelphia 76ers’ta mutsuz olan ve takımın basketbol operasyonundan sorumlu yöneticisi Daryl Morey ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda takımla antrenmanlara çıkmayan James Harden, Los Angeles Clippers’a takas oldu. Milli basketbolcularımızdan Alperen Şengün ve Cedi Osman sezona iyi başlarken, diğer basketbolcularımız fazla süre alamadı. Ja Morant’in cezası sonrasında yıldızından mahrum kalan Memphis Grizzlies ise sezona 0-4 ile başladı.

James Harden Los Angeles Clippers’ta

Los Angeles Clippers ile Philadelphia 76ers’ın arasında gerçekleşen takas sonucunda, James Harden Clippers’ın yolunu tuttu. Takas sonucunda Philadelphia 76ers James Harden karşılığında, Marcus Morris, Nicolas Batum, Robert Covington ve KJ Martin’in yanı sıra, Oklahoma City Thunder’ın 2027 draft sırası değiştirme ve 2026 korumalı ilk tur draft hakkı ve Clippers’ın 2024 ve 2029 ikinci tur draft haklarını elde etti.

Bu takasla birlikte 76ers’ın basketbol operasyonları sorumlusu Daryl Morey ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda takım antrenmanlarına çıkmayan ve bir süredir takasını isteyen James Harden, sonunda takımdan ayrıldı. 34 yaşındaki Harden, Clippers’ta üçüncü kez Russell Westbrook ile takım arkadaşı oldu. Harden geçtiğimiz sezon 76ers formasıyla, 21 sayı, 10.7 asist, 6.1 ribaund ve 1.2 top çalma istatistikleri yakalamıştı. 

Milli basketbolcularımızın performansı:

Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki milli basketbolcumuz Alperen Şengün, NBA kariyerini ilerletmeye devam etti. Bu sezon Rockets çıktığı 3 karşılaşmadan da mağlup ayrılsa da, Alperen gösterdiği performansla geçtiğimiz sezonun üzerine koymayı başardı. Bu sezon 3 karşılaşmada 34 dakika ortalama süre alan genç yıldız, 19.3 sayı, 9 ribaund, 6.7 asist ve 0.7 top çalma istatistikleri yakaladı. 

Alperen’in ilk 3 karşılaşmasındaki istatistikleri:

Cedi Osman

NBA’de San Antonio Spurs forması giyen 28 yaşındaki milli basketbolcumuz Cedi Osman ise yeni takımıyla yeni sezona oldukça istikrarlı bir başlangıç yaptı. Spurs ile çıktığı 4 karşılaşmada 20 dakika ortalama süre alan Cedi, 11.8 sayı, 1.3 ribaund ve 1.3 asist istatikleri yakalarken, %58 saha içi ve %50 3-sayılık atış yüzdeleri ile oldukça verimli oldu.

Cedi’nin ilk 4 karşılaşmasındaki istatistikleri:

Ömer Faruk Yurtseven

NBA’de Utah Jazz forması giyen 25 yaşındaki Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven ise takımı ile yalnızca 2 karşılaşmada forma giydi. Bu iki karşılaşmada da yalnızca 8 dakika süre alan Ömer, 2 sayı, 2.5 ribaund ve 0.5 asist ortalamaları yakaladı.

NBA’deki diğer basketbolcularımızdan Furkan Korkmaz ise yalnızca 1 karşılaşmada 3 dakika süre alırken, 4 sayı kaydetti. Furkan’ın 76ers’ta gerçekleşen takas sonrasında takımdan ayrılması bekleniyor. Takas olması durumunda ise en ciddi aday olarak Chicago Bulls öne çıkıyor. Chicago Bulls forması giyen bir diğer Milli basketbolcumuz Onuralp Bitim ise NBA’de henüz süre alamadı.

Memphis Grizzlies’in çöküşü

Ja Morant’in almış olduğu ceza sonrasında sezonun ilk bölümünü kaçırmasıyla birlikte, Memphis Grizzlies en büyük yıldızının yokluğunda sezona oldukça kötü başladı. Sezonun ilk haftasında 4 karşılaşmaya çıkan Grizzlies, sırasıyla New Orleans Pelicans, Denver Nuggets, Washington Wizards ve Dallas Mavericks karşılaşmalarından mağlup ayrılarak, NBA’de kendisini son sırada buldu. Morant’in yokluğunda kadrodaki diğer yıldızlar Desmond Bane, Jaren Jackson Jr. ve yeni katılan Marcus Smart iyi performanslar gösterse de, bu üç oyuncu dışında takımın geri kalanları istikrarlı performans sergilemekten uzak kaldılar.

25 maç ceza alan Ja Morant dönene kadar Memphis Grizzlies’in play-off yarışında iyi bir konumda yer alabilmek adına, bir an önce toparlanması gerekiyor. Play-off yarışının oldukça zorlu geçmesi beklenen Batı Konferansı’nda, play-offlara alt sıralardan girseler bile, muhtemel konferansın güçlü takımlarına ilk turdan elenmeleri sürpriz olmaz.

Luka Doncic’in Brooklyn Nets karşısındaki kusursuz performansı: 49 sayı, 10 ribaund, 7 asist ve 0 top kaybı!

NBA’de 2023/2024 sezonunda ilk hafta geride kalırken, Dallas Mavericks’in süper yıldızı Luka Doncic ilk haftaya damgasını vuran isim oldu. İlk haftada çıktığı 3 karşılaşmada, %55.6 saha içi ve %48.6 3-sayılık atış isabetleriyle; 39 sayı, 11.7 ribaund, 9.7 asist ve 1 top çalma ortalamaları yakalayan Doncic, maç başına da sadece 2 top kaybı yaparak, oldukça verimli bir haftayı geride bıraktı.

Özellikle Brooklyn Nets karşısında kusursuz bir performansa imza atan ”Luka Magic”, dördü maç sonunda olmak üzere 9/14 3-sayılık, 16/25 saha içi isabetle birlikte 49 sayı, 10 ribaund ve 7 asist kaydederken, hiç top kaybı da yapmadı. Dallas Mavericks’in geçtiğimiz sezon yaşadığı hayal kırıklığının ardından, bu sezon 3/3 yaparak sezona harika bir başlangıç yapmasında en büyük pay sahibi oldu.

Doncic, Nets karşısında son bölümde alev alıyor:

Doncic’in ilk 3 karşılaşmadaki istatistikleri:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.