Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: Beş koltukta oturan başkan yardımcısı ve bir personel gözaltında

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde bir kişiden rüşvet istenmesi ve polisin suçüstü yakalaması sonrası düzenlenen operasyonda belediye başkan yardımcısı ve bir personel gözaltına alındı. Gözaltına alınan başkan yardımcısı S.A.’nın belediyede beş koltukta oturmasını Medyascope gündeme getirmişti.

Bağlar Belediyesi’ne işi düşen bir iş insanı, İmar Müdürlüğü’nde çalışan F.K.’nın kendisinden rüşvet istemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün F.K.’ya teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın düzenledi. Rüşvet operasyonu kapsamında F.K. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K.’nın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polisin, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A.’yı da aynı günün akşamı gözaltına aldığı ortaya çıktı.

İfade işlemleri sürerken, S.A.’nın aynı zamanda Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğü de yaptığı ortaya çıktı.

Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan başkan yardımcısının özel kalem müdürlüğü dahil belediyede dört şube müdürlüğüne baktığını daha önce Medyascope gündeme getirmişti.

Hüseyin Beyoğlu’nun belediye başkanı olmasının ardından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan S.A., belediyeye özel kalem müdürü olarak getirilmişti.

S.A.’ya belediyenin önemli birimlerinden olan İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Teftiş Kurulu ve Kültür ve Sosyal İşler müdürlükleri de verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.