Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savcılık BirGün’e “dezenformasyon” soruşturması başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Pasifik İnşaat’ın sahibi ve AKP’li vekilin eşi Fatih Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunması nedeniyle BirGün Gazetesi’ne “dezenformasyon” soruşturması başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı BirGün Gazetesi’nin Yayın Koordinatörü Berkant Gültekin, Sorumlu Müdürü Uğur Koç ve muhabirler İsmail Arı ile Uğur Şahin hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın suç duyurusunda soruşturmaya söz konusu olan haberlerin 6 Ocak 2023 tarihinde BirGün’ün web sitesinde yayınlanan “Erdoğanları üzecek karar yağmaya fren” başlıklı haber ve 28 Aralık 2022 tarihinde aynı sitede yayınlanan “AKPli’nin eşine milyarlık vurgun” başlıklı haber olduğu kaydedildi.

Soruşturma Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın başvurusu üzerine başlatıldı. Savcılık Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesi ile düzenlenen hakaret, 267. maddesi ile düzenlenen iftira, 217. maddesi ile düzenlenen “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda Uğur Koç, İsmail Arı ve Uğur Şahin’in ifadelerinin alınarak Ankara’ya gönderilmesini talep etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.