Söz Sizde | Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması hakkında ne düşünüyorsunuz – bize anlatın!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı T24 yazarı ve gazeteci Tolga Şardan, “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı haberi nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklandı. Şardan’ın tutuklanma gerekçesi 7418 sayılı, kamuoyunda “dezenformasyon” ya da “sansür yasası” diye bilenen kanuna dayandırılıyor.

Tolga Şardan’ın tutuklanması sizi nasıl hissettirdi, merak ediyoruz

35 yıllık gazeteci, onlarca içişleri bakanı, emniyet müdürüyle gazeteci-bürokrat ve gazeteci-siyasetçi ilişkisi kurmuş, Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarında çalışmış olan Tolga Şardan’ın tutuklanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Söz konusu dezenformasyon yasası hakkındaki fikriniz ne? Gazetecilerin tutuklanması size Türkiye’deki demokrasi ve basın özgürlüğü hakkında neler düşündürüyor?

Eğer 18 yaşından büyükseniz, aşağıdaki formu doldurup, “Gönder” butonuna tıklayıp bize yollayın, düşüncelerinizi, fikirlerinizi duyuralım. Unutmayın, isterseniz bize anonim olarak da yazabilirsiniz bu form üzerinden.



Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.