Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatlar, Can Atalay ve Gültan Kışanak için açıklama yaptı: “Yargı, artık yargılanan muhalefete iktidarın düşmanı gözüyle bakıyor”

Can Atalay’ın milletvekili seçildiği halde serbest bırakılmaması, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski milletvekili Gültan Kışanak’ın ise yedi yıllık tutuklama sonrasında tutukluluğunun sürdürülmesinin yasalara aykırı olduğunu savunan Avukatlar, Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan avukat Doğan Erkan, “Yargı artık, yargılanan muhalefete iktidarın düşmanı gözüyle bakıyor ya da yargılanan özneye yurttaş olarak değil iktidarın düşmanı olup olmadığına göre hukuk uyguluyor ancak biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şube, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması,Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şube ve Toplumsal Hukuk  Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili Can Atalay ve Ceza Muhakemesi Kanunu’da (CMK) belirtilen en üst tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Gültan Kışanak için Ankara Adliyesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklama boyunca avukatlar ellerinde “Hukuku uygulayın, Can Atalay ve Gültan Kışanak tahliye edilsin” pankartını taşıdı. 

“Düşman ceza hukuku kurumsallaşıyor”

Ankara Adliyesi’nde altı kurum adına açıklamayı okuyan avukat Doğan Erkan, Can Atalay ve Gültan Kışanak’ın serbest bırakılmasını istediklerini söyleyerek “Gerçekten Anayasa’ya uygun bir yargılama düzeni kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Erkan şunları söyledi:

“Hiçbir yurttaşın siyasal rehin olmasına izin vermeyeceğiz. Düşman ceza hukuku kurumsallaşıyor. Yargı artık, yargılanan muhalefete iktidarın düşmanı gözüyle bakıyor ya da yargılanan özneye yurttaş olarak değil iktidarın düşmanı olup olmadığına göre hukuk uyguluyor ancak biz buna izin vermeyeceğiz. Hiçbir rehin alma işlemine, yargısal olarak rehin alma işlemine izin vermeyeceğiz. Tüm yurttaşlarımız için adalet ve adil yargılanma hakkı talep etmeye devam edeceğiz.”

https://twitter.com/medyascope/status/1720417552436761029

Ankara Barosu Başkanı Köroğlu: “Artık hukukun uygulanmasını ve hukukun üstünlüğünün bu ülkede sağlanmasını istiyoruz”

Ankara Barosu Başkanı, avukat Mustafa Köroğlu’da açıklama sonrası konuşmasında, “Zaten biz sürecin başından beri destekliyoruz ve savunuyoruz. Artık hukukun uygulanmasını ve hukukun üstünlüğünün bu ülkede sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.