Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’na karanfil bıraktı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri, 971. haftada polis ablukasına alındı. Bu hafta Dargeçit kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’na karanfil bıraktı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle İstanbul-Beyoğlu’ndaki Galatasaray Meydanı’nda 27 Mayıs 1995’ten bu yana eylem yapan Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eylemleri yine polis tarafından engellendi.

Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili “ihlal” kararı vermesinden itibaren meydanda basın açıklaması yapmak istiyor ancak gözaltına alınıyorlar.

971. haftada da polis ablukasına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, Galatasaray Meydanı’na karanfil bıraktı. Bu hafta gözaltına alınan olmadı.

Cumartesi Anneleri’nin X hesabından “971. haftamızda Galatasaray’daki buluşmamız engellense de karanfillerimizi Dargeçit kayıplarımızla buluşturduk” diye yazıldı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması okundu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.