Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Türkiye’yi yönetmeye layık gördüğümüz Kılıçdaroğlu’nun deneyimlerinden yararlanmayı sürdüreceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) değişimci genel başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile temaslarını sürdüreceklerini söyledi, “Biz Türkiye’yi yönetmeye layık gördüğümüz iki kişiden neredeyse birinin desteğini almış Kılıçdaroğlu’nun deneyimlerinden, birikimlerinden yararlanmayı tüm süreçte sürdüreceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) değişimci genel başkanı Özgür Özel, 81 il başkanıyla Parti Meclisi (PM) gündemiyle toplandı. Toplantının ardından açıklamada bulunan Özgür Özel sözlerine, ölüm yıldönümü vesilesiyle CHP’nin üçüncü genel başkanı Bülent Ecevit’i rahmetle anarak başladı:

“Kıbrıs Fatihi Karaoğlan, dünkü kongremizde ismi en çok geçen genel başkanlarımızdan bir tanesiydi. Ondan aldığımız ilhamla CHP’ni onun iktidarından 50 yıl, 44 yıl sonra, CHP’nin halkçı, emeğe değer veren ve bundan sonraki süreçte toplumda emeğiyle geçilenlerin ve bugüne kadar çokça ezilenlerin sesini duyuracağımız ve onlardan yana politikaları üreterek toplumda CHP’ye olan ilginin, güvenin, 1970’lerde Ecevit ve arkadaşlarının sağladığı noktalara getirmeyi ve aşmayı hedefliyoruz.”

Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun deneyimlerinden ve birikimlerinden yararlanmayı her zaman sürdüreceklerini söylerek, “Bugün kongreyi tamamlayacağız. Kongreye şu ana kadar bir itiraz yok. Parti Meclisi seçiminden sonra 48 saat itiraz süresi oluyor. Ona göre mazbatanın ne zaman verileceği belirginleştikten sonra Sayın Genel Başkanım ile görüşeceğiz. Şeklen bir devir teslim olacak ama Sayın Genel Başkanımızın biriktirdiği tecrübesini bize sürekli aktardığı bir iletişim kanalı da sürekli açık olacak. Biz Türkiye’yi yönetmeye layık gördüğümüz iki kişiden neredeyse birinin desteğini almış Kılıçdaroğlu’nun deneyimlerinden birikimlerinden yararlanmayı tüm süreçte sürdüreceğiz” diye konuştu.

81 il başkanıyla birlikte Bülent Ecevit’i ziyaret edeceklerini söyleyen Özel, daha sonra da çarşaf liste hazırlayacaklarını belirtti, “Bugün öğleden sonra il başkanlarımdan aldığım görüşlerle, onların talepleriyle, önerileriyle, bölgesel dağılıma dikkat ederek, cinsiyet kotasına uyarak, gençlik kotasına uyarak, CHP’ye yakışır bir Parti Meclisi oluşturmak üzere çalışmalarımızı yapıp öğleden sonra ilerleyen saatlerde örgütümüzün, 81 il başkanımızın sahiplendiği bir anahtar listeyi örgütümüze sunacağız. Çarşaf liste, bireysel adaylıklar var, anahtar listenin bir anlamı, bir önemi var ama bir dayatması yok. Örgütümüz il başkanlarımız anahtar listemize hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Ancak bu anahtar listenin, kamuoyu tarafından bir blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz. Adaylıkların önünü kesmeyen, dayatmayan ve tüm örgütü kapsayan bir anahtar listeyle karşınızda olmayı ümit ediyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.