Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’ın son yeniliği: X’te artık yapay zeka da var

Musk’ın yapay zeka girişimi xAI, sosyal medya platformu X’e entegre edildi. X’ten bağımsız bir uygulama da yolda.

xAI’nin ilk yapay zeka modeli olan “Grok” isimli botu, Cuma günü tüm X Premium+ abonelerinin kullanımına sunuldu.

Grok için, “İnsanlığa anlayış ve bilgi arayışında yardımcı olacak bir yapay zeka” tanımlaması yapılıyor ve soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak üzere tasarlandığını belirtiyor.

Musk, diğer yapay zeka (AI) şirketlerine rakip olması amacıyla Temmuz ayında xAI’ı piyasaya sürdü. Musk xAI için, “Evrenin doğasını anlamaya çalışan ve maksimum gerçeği arayan bir yapay zeka” diyor: “Grok, X platformu aracılığıyla bilgiye gerçek zamanlı erişime sahip, bu da diğer modellere göre büyük bir avantaj.”

X ve xAI ayrı kuruluşlar olsalar da yakın çalışıyorlar. xAI, Musk’ın Tesla ve SpaceX gibi firmalarıyla da işbirliği yapıyor.

Musk 2015 yılında, dünyanın en önemli AI firmalarından biri olan OpenAI’ı kurdu ama 2018’de yönetim kurulundan istifa etti. OpenAI, ChatGPT ile dünya AI piyasasında önemli bir role sahip.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.