“Nereye uzanacak? Başını nereye koyuyor? Ne yiyor? Uyuyor mu? Suyu var mı? Temiz havası var mı? Hiç havası var mı?”
Ayelet Levy Shachar, her gün kendine bu soruları soruyor ve Hamas militanları tarafından kaçırılan kızından bir haber almayı bekliyor.
19 yaşındaki Naama Levy, İsrail ordusundaki zorunlu görevine başlayalı kısa bir süre oldu. 7 Ekim’de gerçekleşen Hamas saldırılarının ardından kaçırılma anları, o gün en çok paylaşılan görüntülerdendi.
Görüntülerde elleri bağlı, suratı ve kolları kan içinde, eşofmanının arkasında da kan benzeri bir leke görülüyor. Hamas militanlarınca bir araca bindiriliyor.
Annesi Ayelet, her gün bu görüntüleri tekrar görmek zorunda kalıyor: “Bu görüntüleri bir yerlerde görmeden dolaşamazsınız çünkü sürekli gösteriyorlar. Düşüncelerimi onun geri dönüşü ve bana nasıl geri döneceği üzerinde tutmaya çalışıyorum”
Levy Shachar, sosyal medyayı dolduran saldırı görüntülerine atıfta bulunarak, “Ortalıkta dolaşan görüntülere bir bakın. Geldiler ve yapmak istedikleri buydu, kötülük yapmak için geldiler. Bu her yerde olabilir, herhangi birinin kızı da olabilir.” dedi.
Şu ana kadar sadece dört rehine serbest bırakıldı, bir rehine ise İsrail askerleri tarafından kurtarıldı. Ancak diğerlerinin serbest bırakılması için müzakere çabaları yetersiz. İsrail’in durmak bilmeyen hava saldırıları da, rehinelerin durumu için yardımcı olmuyor.
Levy Shachar rehinelerin geri getirilmesi için düzenlenen mitinglere katılıyor ama artık yoruldu: “Sadece tüm bunların sona ermesini istiyorum. Artık kameralara konuşmak istemiyorum, kalabalıklarda olmak istemiyorum. Sadece eve dönmek ve Naama’nın eve dönmesini istiyorum. Hepsi bu.”
Kaynak: Reuters