Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail-Hamas savaşı başladığından beri bir ilk: ABD Dışişleri Bakanı Blinken bu sefer Türkiye’ye uğradı

7 Ekim’de İsrail-Hamas savaşının başlamasıyla beraber, ABD de bölgedeki diplomatik görüşmelerini artırdı. Savaş başladığından beri iki kere Ortadoğu turu yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ilk sefer uğramadığı Türkiye’ye bu sefer geldi. Mevkidaşı Hakan Fidan ile görüştü.

İkinci Ortadoğu turunda İsrail, Batı Şeria, Güney Kıbrıs ve Irak’a giden Blinken, dün gece geç saatlerde Ankara’ya geldi.

Hakan Fidan ve Antony Blinken arasında saat 10.38’de başlayan görüşmeler 2,5 saat sürdü. Hem baş başa hem heyetler arası görüşmeler yapıldı.

Görüşmelerin ardından iki bakan da basının karşısında çıkmadı.

Fidan ve Blinken’ın ağırlıklı olarak Gazze’deki insani durum üzerine konuştuğu düşünülüyor.

Blinken savaşın patlak vermesiyle, 11-17 Ekim arasında İsrail, Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ı ziyaret etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.