Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gözaltına alınan Aysel Tuğluk serbest bırakıldı

Demans hastası olduğu gerekçesiyle 27 Ekim 2022’de Kocaeli Cezaevi’nden tahliye edilen eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk evinde gözaltına alındı.

Demans hastası olduğu gerekçesiyle 27 Ekim 2022’de Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tahliye edilen eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, 2012 tarihli bir soruşturma gerekçesiyle evinde gözaltına alındı.

Özgürlük için Hukukçular Derneği X hesabındaki paylaşımında Tuğluk’un Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldüğünü söyledi, “Demans hastası olması sebebiyle hakkında infaz erteleme kararı verilen Aysel Tuğluk’a karşı yargı tacizi devam ediyor” diye yazdı.

Serbest bırakıldı

Özgürlük için Hukukçular Derneği, gözaltına alınan Aysel Tuğluk’un ifade işleminin ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.