Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atatürk vefatının 85. yılında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıldönümünde törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıldönümünde törenlerle anıldı. Anıtkabir’deki törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelengi, Atatürk’ün mozolesine bıraktı.

Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, vefatınızın 85’inci seneidevriyesinde bir kez daha zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı vatanımız için toprağa düşen kahraman şehitlerimizi ve aynı ideal uğrunda kanlarını akıtan gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. İlk asrını büyük bir gururla geride bırakıp ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla ikinci asrına başladığımız cumhuriyetimizi ilelebet payidar ve muzaffer kılmak için 21 yıldır olduğu gibi bugün de aşkla çalışıyoruz. Mazlumların umudu, kimsesizlerin kimsesi, vatandaşlarının gurur kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda yüceltmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin yükselişine, ‘Türkiye Yüzyılı’nın inşasına ve milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır. Ruhun şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, X hesabında Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeniyle yaptığı paylaşımda ise “Millî Mücadele’nin başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yıldönümünde rahmetle yâd ediyorum” diye yazdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Atatürk vefatı nedeniyle X hesabından bir video yayınladı. Yerlikaya, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Atatürk’ü Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle andı. İmamoğlu, “Çağlar ötesi düşünceye sahip bir lidere sahip olduk biz. 1920’li yıllarda ve olağanüstü ilkelerle, değerlerle bize muhteşem bir cumhuriyet emanet etti. Çok şanslıyız. İyi ki Atatürk’ün, cumhuriyetin çocuklarıyız, evlatlarıyız. Böylesi güzel bir ülkeye hep birlikte layık olmayı diliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

İmamoğlu ayrıca X hesabından “#hatırlakalbim 1881-1938” notuyla bir video paylaştı.

Muhalefet liderleri Atatürk’ü andı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.