Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Sezonun ikinci haftası geride kaldı | Milli basketbolcularımızın performansı – Philadelphia 76ers’ın yükselişi – Sezon ortası turnuvasında ikinci gün

NBA 2023/2024 sezonunda ikinci hafta geride kaldı. Milli basketbolcularımızdan Alperen Şengün geçtiğimiz haftada çıktığı 4 karşılaşmada da oldukça iyi performanslar sergileyerek takımı Houston Rockets’ın 4/4 yapmasında büyük rol oynadı. Furkan Korkmaz ise süresini arttırmayı başarırken, Cedi Osman geçtiğimiz haftada ilk haftaki performansının uzağında kaldı. Ömer Faruk Yurtseven de geçtiğimiz hafta oldukça kısıtlı süre imkanı bulurken, Onuralp Bitim de NBA kariyerinde ilk kez forma giyme heyecanı yaşadı.

Alperen Şengün

NBA’de Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, geçtiğimiz hafta harika performanslarını sürdürdü. Sezona 0-3 başlayan Rockets, geçtiğimiz haftada çıktığı dört karşılaşmanın tamamını kazanarak, kusursuz bir haftayı geride bırakırken, Alperen de bu dört karşılaşmada da oldukça iyi performanslar sergiledi. Ime Udoka’nın takımın başına geçmesiyle birlikte bu sezon asist rakamlarını da oldukça yükselten genç pivot, takımın hücumdaki merkez ismi olarak galibiyetlerde önemli rol oynadı. Rockets, geçtiğimiz haftada sırasıyla Charlotte Hornets, Sacramento Kings (iki kez) ve Los Angeles Lakers’ı mağlup ederken, Alperen bu dört karşılaşmada 17.5 sayı, 7.8 ribaund, 6.5 asist ve 1 top çalma ortalamaları kaydederken, 6.5 asisti yaparken yalnızca 1.3 top kaybı yapması da yüksek verimini ortaya koyuyor. Saha içinden de %64.6 şut isabetiyle oldukça iyi bir yüzde yakalayan Alperen, her geçen gün kariyerini ileriye taşımaya devam ediyor.

Alperen Şengün’ün geçtiğimiz hafta oynadığı karşılaşmalardaki istatistikleri:


Alperen’in Los Angeles Lakers karşısındaki performansı:

Cedi Osman

Bu yaz takas olduğu San Antonio Spurs ile ilk hafta harika bir başlangıç yapan Cedi Osman ise geçtiğimiz hafta çıktığı dört karşılaşmada ilk haftaki performanslarının gerisinde kaldı. Spurs geçtiğimiz haftada sırasıyla Phoenix Suns, Toronto Raptors, Indiana Pacers ve New York Knicks ile karşılaşırken, bu maçlardan yalnızca ilk karşılaşma olan Suns’a karşı galip gelmeyi başarabildi. Suns karşısında 22 dakika sahada kalan Cedi ise 13 sayı, 2 ribaund ve 1 asistlik performansıyla etkili olurken, sonrasında çıktığı üç karşılaşmada da iyi performans gösteremedi. 

Cedi’nin geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Cedi’nin Phoenix Suns karşısındaki performansı:

Furkan Korkmaz

Philadelphia 76ers forması giyen Milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz ise ilk haftada süre alamamıştı. Ancak geçtiğimiz haftada süresini artırmayı başaran Furkan, aldığı sürelerde olumlu işler yapmayı başardı. 76ers geçtiğimiz haftada sırasıyla Toronto Raptors, Phoenix Suns, Washington Wizards ve Boston Celtics’i mağlup ederek Doğu Konferansı’nda liderlik koltuğuna otururken, özellikle Raptors karşısında 22 dakika süre alan Furkan, 10 sayı, 1 ribaund ve 3 top çalmalık performansıyla etkili oldu.

Furkan’dan Embiid’e harika asist:

Furkan Korkmaz’ın geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Furkan’ın Raptors karşısındaki performansı:

Ömer Faruk Yurtseven

NBA’de Utah Jazz fornası giyen Ömer Faruk Yurtseven ise geçtiğimiz hafta takımı ile dört karşılaşmaya çıkarken oldukça kısıtlı süreler forma giydi. Dört karşılaşmada toplamda yalnızca 23 dakika süre alan Ömer, aldığı kısıtlı sürelerde etkili olmaya çalıştı.

Ömer Faruk Yurtseven’in geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Chicago Bulls forması giyen Milli basketbolcumuz Onuralp Bitim ise geçtiğimiz hafta Denver Nuggets karşılaşmasında 3 dakika süre alarak, NBA kariyerinde ilk kez forma giymiş oldu. Onuralp karşılaşmada herhangi bir istatistik kaydedemedi.

Philadelphia 76ers’ın yükselişi

NBA’de sezonun ilk iki haftası geride kalırken, sezona yaz döneminde yıldız oyuncusu James Harden’ın takımdan ayrılmak istemesiyle çalkantılı bir başlangıç yapmasına rağmen, geride kalan 7 karşılaşmada 6 galibiyet ve 1 mağlubiyetle Doğu Konferansının zirvesinde yer alan Philadelhpia 76ers yükselişini sürdürüyor.

Harden takas olmasının ardından takım içindeki huzursuzluğu da ortadan kaldıran 76ers, yıldızı Joel Embiid’in de yükselen performansıyla kusursuz bir haftayı geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta sırasıyla Toronto Raptors, Phoenix Suns, Washington Wizards ve Boston Celtics’i deviren 76ers, özellikle konferanstaki en önemli rakipleri arasında yer alan Celtics karşısında almış olduğu galibiyetle, konferans liderliğini de almış oldu. Joel Embiid’in yanı sıra geçtiğimiz sezon play-offlarda gösterdiği performansla önemli bir eşiği atlayan Tyrese Maxey de yükselen formuyla takımın net şekilde ikinci yıldızı olduğunu ispat etti. 76ers bu formunu ne kadar sürdüreceği ve Harden kaybının onlara play-offlarda ne kadar etkileyeceği henüz belirsiz ancak huzura eren takım ortamıyla birlikte normal sezonda daha iyi bir performans gösterdikleri kuşkusuz.

Boston Celtics-Philadelphia 76ers karşılaşmasının özeti:

Sezon ortası turnuvası

NBA bugün oynanacak sezon ortası turnuvası maçları ile devam edecek. Bu yıl getirilen turnuva kapsamında Kasım ve Aralık aylarında takımların Salı ve Cuma günleri oynadığı karşılaşmalar aynı zamanda da sezon ortası turnuvası maçı olarak sayılıyor. 5’erli 6 gruba ayrılan takımlar Salı ve Cuma günleri kendi grubundaki takımlarla 1’er defa olmak üzere 5 maç oynayacak ve gruplarında ilk sırayı alan 6 takım ve her iki konferanstan da en iyi dereceye sahip 1’er wildcard takımı çeyrek finale yükselecek.  Tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final mücadelelerinin ardından son 4 takım Las Vegas’ta düzenlenecek Final-Four’da yer alacak. Yarı final ve final karşılaşmaları da tek maçlar üzerinden oynanacak ve kazanan takım tarihteki ilk NBA In Season Tournament (NBA sezon içi turnuvası) şampiyonu olacak.

NBA’de gecenin programı

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.