Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (248): Avrupa’dan Futbol | Chelsea ile Manchester City’den 4-4’lük maç – Federico Dimarco ve Alejandro Grimaldo’dan harika goller

Avrupa’nın beş büyük ligi (İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya), bu hafta müthiş maçlara ev sahipliği yaptı. Nefesleri kesen maçta Chelsea ile Manchester City, 4-4 berabere kalırken, Girona ise zirve yürüyüşüne devam etti. Öte yandan Avrupa futbolunun en iyi sol bekleri arasında gösterilen Federico Dimarco ve Alejandro Grimaldo, bu hafta birbirinden güzel gollere imza atarak takımlarını galibiyete taşıdılar. 

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: Chelsea 4-4 Manchester City

İngiltere Premier Lig’in 12. haftası tarihi bir maça ev sahipliği yaptı. Stamford Bridge’de oynanan karşılaşmada çıkışını sürdürmek isteyen Chelsea ile şampiyonluk hedefiyle yoluna devam eden Manchester City kozlarını paylaştı.

Her iki takımın da kontrollü başladığı karşılaşmanın gol perdesi 25. dakikada açıldı. Manchester City’de kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Erling Haaland, meşin yuvarlağı filelere yolladı. Chelsea, kalesinde gördüğü bu gole sadece 4 dakika sonra cevap verdi. Köşe vuruşunda ileri çıkan Thiago Silva, skorda dengeyi sağladı. Chelsea, 37. dakikada ise Raheem Sterling ile öne geçti. İngiliz yıldız böylelikle 5 sezon formasını giydiği eski takımını üzmeyi başardı. 

Ancak 45+1’de bu kez Manchester City’nin stoperi Manuel Akanji sahne aldı ve ilk yarı 2-2’lik beraberlik ile sona erdi.

Soyunma odasına moralli giden Manchester City, 47. dakikada Erling Haaland ile öne geçmeyi başardı. Chelsea karşısında 2 kez fileleri sarsan Norveçli yıldız böylelikle City formasıyla çıktığı 49 karşılaşmada 47 kez gol sevinci yaşamış oldu.

Ancak pes etmeyen Chelsea, 67. dakikada skora bir kez daha dengeyi getirdi. Maviler’in genç golcüsü Nicolas Jackson, kaleci Ederson’u avladı ve skoru 3-3 yapan isim oldu. Müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmanın 86. dakikasında sahne Rodri’nin idi. İspanyol yıldızın vuruşunda top Thiago Silva’ya çarparak yön değiştirdi ve ağlarla buluştu.

Maçın skorunu ise Cole Palmer belirledi. Sezon başında Manchester City’den Chelsea’ye transfer olan genç futbolcu, 90+5. dakikada penaltıdan fileleri sarsmayı başardı.

Nefesleri kesen karşılaşma 4-4’lük eşitlik ile sona erdi. Bu sonuçla Manchester City 28, Chelsea ise 16 puana ulaştı.

4) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Savio (Girona)

Girona’nın, İspanya LaLiga’daki peri masalı devam ediyor. Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid gibi devlerin olduğu ligde zirve koltuğunda oturan Girona, 13. hafta maçında Rayo Vallecano deplasmanına konuk oldu.

Eusebio Sacristan’ın çalıştırdığı Girona, Alvaro Garcia’nın golüyle yenik duruma düştüğü karşılaşmada, rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. 13 hafta sonunda 11. galibiyetini alan Girona’ya 3 puanı getiren isim ise Savio oldu.

19 yaşındaki Brezilyalı yetenek, bu sezon çıktığı 14 resmi maçta 5 gol atıp, 4 de asiste imza attı. 

3) Haftanın hayal kırıklığı: Borussia Dortmund

Geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçıran Borussia Dortmund’un, bu sezonki kötü performansı devam ediyor. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakalayan Dortmund, lige ise şimdiden havlu atmış durumda. 

Edin Terzic’in çalıştırdığı Borussia Dortmund, son 3 haftada 8 puan kaybetti. Eintracht Frankfurt beraberliğiyle başlayan süreçte sahasında Bayern Münih’e 4-0 mağlup olan sarı-siyahlılar, son olarak deplasmanda Stuttgart’a 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Borussia Dortmund, üst üste gelen kötü sonuçların ardından Bundesliga’da 5. sıraya geriledi. Terzic’in ekibinin, liderlik koltuğunda oturan Bayer Leverkusen ile arasında 10 puan fark bulunuyor. 

Borussia Dortmund’un Stuttgart’a 2-1 yenildiği maçın özet görüntüleri:

2) Haftanın sürprizi: Napoli 0-1 Empoli

İtalya Serie A’nın son şampiyonu Napoli, 12. hafta açında Empoli ile karşı karşıya geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yoluna emin adımlarla ilerleyen Napoli, ligdeki olumsuz gidişatına ise “Dur” diyemedi. Mavi-beyazlı ekip, Diego Armando Maradona Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Empoli engelini aşamadı. Küme düşme hattında yer alan rakibi karşısında istediği pozisyonları üretmekte zorlanan Napoli, mücadelenin son dakikasında ise yıkıldı.

Empoli’nin 27 yaşındaki Ukraynalısı Viktor Kovalenko, 90. dakikada Napoli ağlarını sarsarak takımına galibiyeti getiren isim oldu. 

Napoli, bu mağlubiyetin ardından lider Inter’in 10 puan gerisine düştü. Napoli’de teknik direktör Rudy Garcia ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İtalya temsilcisinin teknik direktör adayları ise Antonio Conte ve Igor Tudor olarak ön plana çıkıyor.

1) Haftanın en güzel golleri: Federico Dimarco – Alejandro Grimaldo – Oleksandr Zinchenko

Bu hafta sonu Avrupa futbolunda birbirinden güzel goller atıldı. Inter’in 26 yaşındaki sol beki Federico Dimarco, takımının Frosinone’yi 2-0 yendiği maçta uzun yıllar unutulmayacak bir gole imza attı. 

Federico Dimarco ile birlikte Avrupa’nın en formda sol beklerinden olan Alejandro Grimaldo’da da bu haftayı boş geçmedi. Bayer Leverkusen’in başarısında büyük pay sahibi olan Grimaldo, takımının Union Berlin’i 4-0 yendiği maçta akılalmaz bir gol kaydetti.

Arsenal’ın, İngiltere Premier Lig’de zirve takibi sürüyor. Mikel Arteta’nın ekibi, bu hafta Burnley’i sahasında 3-1 mağlup ederken, Oleksandr Zinchenko’nun golü görülmeye değer cinstendi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.