Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Pehlivan’ın yargılandığı dava düşürüldü

Denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmayan ve üç aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan gazeteci Barış Pehlivan’ın yargılandığı davanın düşürülmesine karar verildi. Karar sonrası Pehlivan için tahliye yolu açıldı.

Yaptığı bir haber nedeniyle üç yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılan Cumhuriyet yazarı ve gazeteci Barış Pehlivan’ın “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla yargılandığı dava düşürüldü.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Pehlivan ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı çok sayıda gazeteci takip etti.

Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, yarın (17 Kasım) mesainin başlamasıyla birlikte Anadolu İnfaz Hakimliği’ne başvuracaklarını ve Pehlivan için denetimli serbestlik kararı talep edeceklerini söyledi.

Ersöz, Anadolu İnfaz Hakimliği’nin talebi onaylaması halinde Pehlivan’ın cezaevinden tahliyesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner, şikâyetinden vazgeçti

“Mide Bulandıran Öykü” başlıklı yazısı nedeniyle Pehlivan’a dava açan Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner, duruşma öncesinde avukatı aracılığıyla şikâyetinden vazgeçtiğini mahkemeye bildirdi. 

Aydıner, dilekçesinde şöyle dedi:

“Şikâyete konu yazı satın almış olduğum daire meselesine ait olup, olayın hususiyeti görevimle alakalı değildir. Kaldı ki, bu konuda iddia sahibi asıllar hakkında dava açılmış olup, dava devam etmektedir. Her ne kadar şikâyetçi olmuş isem de şikayetimden vazgeçiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.