Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metin Uca yaşamını yitirdi

Kocaeli’nde geçirdiği kazanın ardından entübe edilen 62 yaşındaki sunucu Metin Uca, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Uca için 18 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda veda töreni düzenlenecek. Uca’nın cenazesi, törenin ardından defnedilmek için Ankara’ya gönderilecek.

Kocaeli Dilovası’nda seyir halindeyken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren ve şah damarlarının tıkalı olduğu öğrenilen sunucu Metin Uca, 15 Kasım’daki ameliyatının ardından entübe edildi.

Uca’nın menajeri Kübra Kalem Baykara, X hesabından Metin Uca’nın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Uca’nın cenazesi sabah saatlerinde İstanbul Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden, incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi. Otopsi işleminin ardından Uca’nın cenazesi Zincirlikuyu Morgu’na götürüldü.

Oyuncu Zafer Algöz, X hesabından Uca için İstanbul’daki Cemal Reşit Bey Konser Salonu’nda veda töreni düzenleneceğini duyurdu. Uca, Ankara Kocatepe Camii’nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.

Uca: “Yakılmak istiyorum”

Son röportajında vasiyetinden bahseden Uca, gömülmek istemediğini söyledi ve “Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum” dedi.

Metin Uca kimdir?

Sunuculuk, yazarlık ve seslendirme sanatçılığı yapan Metin Uca, 13 Kasım 1961’de İstanbul’da doğdu.

Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

Uca, 1999 yılında sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programı sundu. Uca’ya bugünkü şöhretini ise 2002-2011 yıllarında Star TV’de sunduğu “Passaparola” adlı yarışma programı kazandırdı. Yarışma 9 sene yayımlandı ve 740. bölümü ile ekranlara veda etti.

Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme yapan sanatçı, 2004’ten bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu.

Şubat ayında gözaltına alındı

Uca, 2 Şubat 2023’te Ankara’ya gitmek için İstanbul Havalimanı’nda bulunan Türk Hava Yolları (THY) iç hat CIP Lounge’a geldi. Bilet işlemlerini yaptıran Uca’nın kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu öğrenildi. Daha sonra ünlü modacı Barbaros Şansal’ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Uca ve Şansal’ın gözaltına alındıkları sırada çekilen fotoğraf gündem oldu:

Fotoğraf: Habip Atam

Metin Uca, X hesabından konuyla ilgili “4,5 saat sonra özgürüm. Bakın gözaltına alınma sebebim neymiş!” notuyla bir video paylaştı.

X hesabını aktif şekilde kullanan Uca, iktidar muhalifi paylaşımlarıyla da biliniyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.