Akşener, partisinden istifa edenlere sitem etti: “Millete hesap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ettiler”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinden istifa edenlere sitem ederek “Her giden arkadaş millete hesap vermek yerine, hayal kırıklığına uğrattığı seçmenlere hesap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ettiler” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Şile’de düzenlenen istişare toplantısının açılışında konuştu. Partisinden istifa edenlere sitem eden Akşener, “Her giden arkadaş millete hesap vermek yerine, hayal kırıklığına uğrattığı seçmenlere hesap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ettiler. Buna rağmen ben bu insanların hakkında konuşmadım” dedi.

İstifa edenlerin Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) öne sürmesini eleştiren Akşener, “Milletvekili seçilirken hiç HDP ile ilgili herhangi bir endişeniz olmadı mı? Seçilirken hiçbir şey olmadı, sonra nedense birden HDP bu arkadaşların hayatına girdi, çok üzüldüler. Sanki HDP ile bir yakınlığımız varmış gibi. Her giden arkadaş millete hesap vermek yerine hayal kırıklığına uğrattığı seçmenlere hesap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ettiler. Buna rağmen ben bu insanların hakkında konuşmadım. Bu kişilerden biri MHP’ye gitti. ‘Gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek. Üç arkadaş AK Parti’ye gitti, diğer arkadaş hiçbir yere gitmedi. Bir arkadaşımız da parti kurdu, bir arkadaşımız da seçime yakın gitti. Onun niye gittiği hakkında HDP üzerinden konuşmakla beraber halen bir fikrim yok” dedi.

İYİ Parti’den istifa edip AKP’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’na tepki gösteren Akşener, Erdoğan’a seslendi:

“Ey Tayyip Erdoğan ben bir kadın olarak ikinci kere grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olarak şu oteldeyim. Cumhuriyetin eğitimde yarattığı o sınıfsal geçirgenlik sebep oldu. Sen ise önce belediye başkanı, sonra başbakan, sonra da cumhurbaşkanı oldun bu ülkeye. Anlaşılıyor ki Sayın Nebi Hatipoğlu, seninle daha önce bayii olduğun dönemde tanışsa sana bayilik de vermeyecekmiş.”

“Pişman değiliz”

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’yle (CHP) ittifak yaptıkları için pişman olmadığını söyleyen Akşener, “Tekrar seçmenin ‘Biz bir şey yapabiliriz’ umudunu canlandırmak amaçlı biz CHP’ye teklif götürdük. Müzakere sonucunda partimizi öne koymadığımız, Türkiye’yi öne koyduğumuz bir anlayışla, hedef İstanbul ve Ankara idi, diğer şehirler de dahil olmak üzere hakikaten bu başarıldı. 19 ilçe aldık biz onun için de hiç üzülmedik. Türkiye’ye lazım olan umuttu. Bu umut için her şeye katlandık” dedi.

Akşener, şöyle devam etti:

“Bunun neticesinde ülke kazandı diye düşündük. 2023 seçimlerinde bu ucube sistemden kurtulabilmek için seçimi kazanmak şarttı. Bu umutla, belediye başkanlarının da yaptığı çalışmalarla örnek gösterilebileceği ve 2023’ü kazanıp bu ucube, tek adam sistemine Türkiye’nin veda etmesini sağlamaktı amacımız, üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Pişman değiliz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.