Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fırtına ve sel: Türkiye genelinde dokuz kişi öldü, 11 denizci kayıp

Aşırı yağış ve fırtına hafta sonu yurt genelinde etkili oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu sel ve fırtına nedeniyle yurt genelinde dokuz kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Zonguldak’ta mendireğe çarpan kuru yük gemisinin batması sonucu 11 denizciden haber alınamıyor, bir denizcinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz hafta sonu yurt genelinde etkili olan fırtına, sağanak yağış ve karla ilgili konuştu. Yerlikaya, dokuz kişinin fırtına ve sel nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerlikaya, Zonguldak-Karadeniz Ereğli’de üç, Batman’da dört, Diyarbakır-Hani’de ise bir kişinin sele kapılarak yaşamını yitirdiğini söyledi.

Batan gemideki bir mürettebat hayatını kaybetti

Yerlikaya, Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisindeki 12 mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Yerlikaya, kayıp 11 mürettebat ile ilgili “Arama-kurtarma ekipleri, hava koşullarının düzelmesiyle faaliyetlerine sabah erken saatlerde başlamıştır. 797 arama kurtarma faaliyetlerinde görevli arkadaşımız var. 295 araç, 2 uçak, bir helikopter devriye botlarımızla birlikte yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

57 okulun çatısının uçtuğunu söyleyen Yerlikaya, şöyle devam etti:

“Bunlarla ilgili ve diğer harcamalarla ilgili ilk etapta AFAD’dan 50 milyon TL kaynak gönderdik. 43 işyeri ve evin çatısının uçtuğu bilgisi var. Zarar tespitleri yapılmaya başlandı. Su baskınlarından etkilenen evler, işyerleri ile ilgili zarar tespitleri ile ilgili valimiz talimatı ile defterdarlık yine ekili dikili araziler ve ahırlarla ilgili yani hayvan mevcudumuzla ilgili gelen ihbarlarla ilgili zarar tespitlerimiz yapılıyor. Yarın akşama kadar bu zarar tespitleri bitirir, kesin hale getirir en geç cuma, cumartesi günü bu ödemeleri yani destek ödemelerini de AFAD olarak vatandaşlarımıza yapıyor olacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.