Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’ndan iktidara “kötü dili terk etme” çağrısı: “Böyle giderse muhalefet olarak bile meclislerde bulunamazlar”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde metrobüs güzergâhına uygulanan beton yolları deneyimledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, iktidarı “kötü dili terk etmeye” çağırdı ve “Uzun yıllar muhalefet olarak bu ülkede hizmet edecekler. O muhalefet dilini düzeltmezlerse muhalefet olarak bile meclislerde bulunamazlar” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (20 Kasım) metrobüs güzergâhına uygulanan beton yolları deneyimledi. Beylikdüzü TÜYAP ve Avcılar arasındaki 13 durak boyunca yolculuk yapan İmamoğlu’na Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de eşlik etti. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, iktidara “kötü dili terk etme” çağrısı yaptı ve “Uzun yıllar muhalefet olarak bu ülkede hizmet edecekler. O muhalefet dilini düzeltmezlerse muhalefet olarak bile meclislerde bulunamayacak hale ve duruma düşerler” dedi.

“İETT’yi, İSKİ’yi gündemine alıp, İBB’nin kadim kurumlarını küçülten, onları aşağılamaya gayret eden muhalefetin bu anlayışını İstanbul’da çok üzülerek takip ediyorum” diyen İmamoğlu, “Bu kazalar, Ekrem İmamoğlu’nun döneminde olmuyor sadece. Bu kazalar hep vardı. ‘Sıfır kaza’ diye bir ortalama, dünyada yok. Ama şunu biz iddialı bir şekilde söylüyoruz: Bizim dönemimizde kazalar azaldı. Bizim dönemimizde birçok sıkıntı da azaldı. Fakat daha öncesinde, gerçekten bu kadar düşük seviyeli bir muhalefet dilini biz kullanmadık. Otobüs kazasını alıp, başka bir trajik dile taşımadık ya da bir belediye başkanına hakaret dili kullanarak, muhtelif basın kuruluşlarında bunu haber haline getirmedik” dedi.

“İSKİ altyapıya büyük önem veriyor”

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) altyapıya büyük bir emek verdiğini söyleyen İmamoğlu, “Neredeyse aralıksız iki gün yağmur yağdı. Yüzde 15’e inen baraj seviyeleri bugün itibarıyla neredeyse yüzde 23’e çıktı. İstanbul’da tek bir yerde, şehrin altyapısına dayalı su baskını, göllenme, trajik durum yaşanmadı. Üsküdar, Beşiktaş, Kartal, Avcılar, Beylikdüzü veya diğer yerlerde daha önce meydana gelen o görüntüler olmadı” diye konuştu.

“Beton yol, hem arızaları hem de kazaları azaltacak”

Beton yolun, asfaltta yaşanan erken bozulmaların ve bundan kaynaklı araç arızalarının önüne geçeceğini aktaran İmamoğlu, “Bu yaşanan bozukluklar, ne yazık ki bazı zemin kaynaklı kazalara da sebep olabiliyordu. Bütün bunları engelleyici bir çalışmayı yürütmüş olduk. Tabii dayanımı oldukça uzun bir süre. 20 yılı aşkın bir dayanma gücü ve süresi var. Bir başka yönü de yerli, çevreci, bizim ürünümüz. Çimentoyu biz üretiyoruz. Beton tesisi ve bunun AR-GE’sini yapan yine bizim kuruluşlarımız, şirketlerimiz” diye konuştu.

242 metrobüsü hatta kazandırdıklarını belirten İmamoğlu, “Önümüzdeki hafta 252’ye tamamlamış oluyoruz. Bir yandan araçlarını yenilediğimiz, bir yandan zeminini yenilediğimiz bir metrobüs konforunu İstanbullulara yaşatıyor olacağız. Bu yenilikçi adımı atan ve yollarını bu şekilde düzenleyen, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.