Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: İlk ay geride kaldı – Alperen Şengün’den All-Star performansı – Miami Heat’in yükselen performansı – Draymond Green’in cezası

NBA’de 2023/2024 sezonunun ilk ayı geride kaldı. Milli basketbolcularımızdan Alperen Şengün, takımı Houston Rockets ile iyi performansını sürdürerek basketbol gündemine damgasını vurmaya devam ediyor. San Antonio Spurs forması giyen Cedi Osman ise düşüşe geçen performansını son iki maçla tekrar yükseltti. Philadelphia 76 forması giyen Furkan Korkmaz, Chicago Bulls forması giyen Onuralp Bitim ve Utah Jazz forması giyen Ömer Faruk Yurtseven ise oldukça kısıtlı süreler forma giyebildi.

Milli basketbolcularımızın performansı

Alperen Şengün

NBA takımlarından Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki pivot Alperen Şengün, geçtiğimiz haftada da iyi performanslarını sürdürdü. Takımı Rockets ise geçtiğimiz hafta üç karşılaşmada parkeye çıkan Alperen, birbirinden özel performanslar sergilese de takımının haftayı 3 mağlubiyetle kapatmasına engel olamadı. Rockets geçtiğimiz hafta karşılaştığı Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers ve Golden State Warriors’a mağlup olurken, 6 maçlık galibiyet serisinin ardından 3 maçlık mağlubiyet serisi yakaladı. Özellikle dün gece oynanan son bölümü büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Golden State Warriors’a karşı harika bir performans sergileyen Alperen, 37 dakikada kaydettiği 30 sayı, 13 ribaund, 5 asist, 1 blok ve 1 top çalma ile takımının en skorer ismi olsa da, 121-116’lık mağlubiyete engel olamadı. 

Alperen’in Golden State Warriors karşısındaki performansı:

Karşılaşmanın özeti:

Alperen’in geçtiğimiz hafta forma giydiği 3 karşılaşmadaki istatistikleri:

Bu sezon Houston Rockets’ın çıktığı 12 karşılaşmada ortalama 32 dakika süre alan ve takımının 6-6’lık derecesindeki en büyük pay sahibi Alperen’in istatistikleri:

Cedi Osman

NBA takımlarından San Antonio Spurs forması giyen Cedi Osman ise üst üste dokuzuncu maçını kaybeden takımını galibiyete taşıyamadı. Sezona oldukça iyi başlayan ancak önceki haftada performansı düşüşe geçen 28 yaşındaki milli basketbolcu, geçtiğimiz hafta performansını tekrar yükseltti.

San Antonio Spurs geçtiğimiz haftada üç karşılaşmaya çıkarken, sırasıyla Sacramento Kings, Memphis Grizzlies ve Los Angeles Clippers’a mağlup oldu. Bu üç karşılaşmada da forma giyen Cedi ise Sacramento Kings karşısında sönük bir performans sergilese de, Grizzlies ve Clippers karşısında ritmini bulmayı başardı. Grizzlies karşısında 24 dakika sahada kalan Cedi 13 sayı, 5 ribaund, 1 asist ve 1 top çalmalık katkı sağlarken, dün gece oynanan Clippers karşılaşmasında ise 17 sayı, 5 ribaund ve 1 asist kaydetse de mağlubiyete engel olamadı.

Cedi Osman’ın Los Angeles Clippers karşısındaki performansı:

Cedi’nin geçtiğimiz hafta çıktığı karşılaşmalardaki istatistikleri:

NBA’de Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz ve Utah Jazz forması giyen Ömer Faruk Yurtseven geçtiğimiz haftada oldukça kısıtlı süreler forma giyerken, Chicago Bulls forması giyen Onuralp Bitim ise süre alamadı.

Miami Heat’in yükselen performansı

NBA’de geçtiğimiz sezon play-offlarda adeta bir peri masalı hikayesi yazarak, NBA Finallerine kadar yükselmeyi başaran Miami, yeni sezona oldukça kötü bir başlangıç yapmıştı. 2023/2024 sezonuna son topla kazanılan Detroit Pistons galibiyeti ile başlayan Heat, ardından Boston Celtics, Minnesota Timberwolves, Milwaukee Bucks ve Brooklyn Nets’e mağlup olarak, ilk haftayı 1-4’lük dereceyle kapatmıştı. Ancak kötü başlangıcın ardından Duncan Robinson, Bam Adebayo ve Jimmy Butler’ın yükselen performansları ile çıkışa geçen Miami Heat, son 9 karşılaşmasında 8 galibiyet alarak, 9-5’lik dereceyle Doğu Konferansında dördüncü sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Sırasıyla Washington Wizards, Los Angeles Lakers, Memphis Grizzlies, Atlanta Hawks, San Antonio Spurs, Charlotte Hornets, Brooklyn Nets ve Chicago Bulls’u mağlup eden Heat, tek mağlubiyetini de Chicago Bulls karşısında aldı. Takıma yaz döneminde katılan çaylak Jaime Jaquez ve takıma geri dönen Josh Richardson’ın da yavaş yavaş adapte olması ve sakatlıkları sebebiyle maçların büyük kısmında forma giyemeyen Caleb Martin ve Tyler Herro da geri döndükten daha da ileriye gitmesini beklediğimiz Miami Heat, yine Doğu Konferansının iddialı takımları arasında yer alacaktır.

Miami Heat 118-100 Chicago Bulls karşılaşmanın özeti:

Detroit Pistons ve San Antonio Spurs ne yapsa olmuyor

NBA’de normal sezonun ilk ayı geride kalırken, geçtiğimiz sezonu konferanslarında son iki sırada tamamlayan Detroit Pistons ve San Antonio Spurs, geride kalan 1 ayın ardından yine son sıraya demir attı. San Antonio Spurs 2023 NBA draftında ilk sırayı elde ederek, son yılların en heyecan verici yeteneği Victor Wembanyama’yı kadrosuna katmayı başarsa da, saha içerisinde işler pek yolunda gitmiyor. Tabii ki Spurs’ün hedefi Wembanyama’nın gelişimine odaklanmak ve geleceğe yatırım yapmak. Ancak takımın kazanma kültürü yakalaması açısından ise olumsuz bir durum olarak ortaya çıkıyor. Wembanyama etrafında sezona 3-2’lik dereceyle hiç de fena olmayan bir şekilde başlangıç yapmış olsalar da, ard arda 9 maç kaybederek, 3-11’lik dereceyle Batı Konferansında son sıraya kadar gerilediler. 

Geçtiğimiz sezonu Doğu Konferansında son sırada tamamlayan ve NBA’de en kötü dereceye sahip olarak sezonu noktalayan Detroit Piston ise NBA draftında beşinci sıradan seçme imkanı bulabilmişlerdi. Yeni sezona ise beşinci sıradan seçtikleri Ausar Thompson ve genç yıldızları Cade Cunningham’ın etrafında kurdukları yapıla başlayan Pistons, ilk üç karşılaşmada 2-1’lik dereceyle umut vermişti. Ancak sonrasında 12 maç üst üste kaybeden Detroit Pistons, 2-13’lük derecesiyle NBA’de ve Doğu Konferansında yeniden son sıraya kadar geriledi. Kadrosunda birçok genç yeteneği barındıran Pistons’ın gelecek adına hala umudu var ancak, bu genç oyuncuların gelişimlerini daha iyi sağlayabilmek adına bir an önce daha rekabetçi maçlara ve kazanma alışkanlığı yakalamalarına ihtiyaçları var.

Draymond Green’in 5 maç ceza aldı

NBA’de Golden State Warriors-Minnesota Timberwolves maçında çıkan kavgaya karışan Golden State Warriors forveti Draymond Green, 5 maç men cezasına çarptırıldı.

NBA’den yapılan açıklamada, “Golden State Warriors forveti Draymond Green, saha içi tartışmayı tırmandırdığı ve Minnesota Timberwolves’un pivotu Rudy Gobert’i sportmenlik dışı ve tehlikeli bir şekilde zorla boynundan yakaladığı gerekçesiyle beş maçlık men cezasına çarptırıldı.” bilgisi verildi.

Ayrıca kazgaya karışan Warriors gardı Klay Thompson, Timberwolves forveti Jaden McDaniels ve pivot Rudy Gobert de 25 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Dün, Warriors-Timberwolves maçında çıkan kavganın ardından 3 basketbolcu oyundan atılmıştı. Karşılaşmanın ikinci dakikasında henüz sayı üretilmemişken çıkan tartışma sonrasında Warriors’ta Green ve Thompson ile Timberwolves’dan McDaniels ihraç edilmişti.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.