Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail ve Hamas’ın dört günlük ateşkesi yarın sabah 08.00’de başlayacak

İki taraf arasında dört günlük ateşkes anlaşması sağlandı ancak İsrail ordusu Gazze’de 300’den fazla hedefi vurdu. Geciken ateşkesin yarın sabah başlayacağı belirtildi.

Ateşkes kapsamında, Hamas elindeki 13 rehineyi serbest bırakacak.

İsrail ordusu bu sabah (23 Kasım) yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait 300 hedefi vurduğunu açıkladı. X’ten yapılan paylaşımda, “Operasyonel karargahlar, tüneller, patlayıcı depoları, patlayıcı üretim yerleri ve tanksavar mevzularının” hedef alındığı belirtildi.

Dört günlük ateşkesin bugün başlaması bekleniyordu ancak bu yarına (24 Kasım) ertelendi. 24 Kasım sabah 08.00’de 96 saatlik ateşkes başlayacak.

Filistinli bir yetkili bu gecikmenin, hangi rehinelerin serbest bırakılacakları ve nasıl serbest bırakılacakları yüzünden yaşandığını söyledi.

Katarlı yetkililer de anlaşmanın son anda gecikmeye uğradığını ve düzeltilmesi için çalıştıklarını söyledi. Katar, Mısır ve ABD ile bu ateşkes anlaşmasının sağlanması için çalıştı. Doha ayrıca, 4 günlük sürenin uzatılması adına da çalıştığının altını çizdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da, Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısını güncelledi. 13 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 6 bin kişinin kaybolduğu belirtildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.