Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LeBron James’ten rekor: Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı, NBA tarihinde 39 bin sayıya ulaşan ilk oyuncu

Los Angeles Lakers’ın 38 yaşındaki süper yıldızı LeBron James, dün oynanan Utah Jazz karşılaşmasında 39. yaşına 39 gün kala 39 bin sayı barajına ulaşan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Lakers karşılaşmadan 131-99’luk skorla galip ayrılırken, Utah Jazz forması giyen Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven ise 18 sayı, 6 ribaund ve 1 asist ile takımının en skorer ismi oldu.

NBA’de dün oynanan Los Angeles Lakers-Utah Jazz karşılaşmasında, Lakers’ın süper yıldızı LeBron James kaydettiği 17 sayı ile NBA tarihinde 39 bin sayı barajına ulaşan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. 39. yaş gününe 39 gün kala 39 bin sayı barajını geride bırakan LeBron, Utah Jazz karşısında takımına 131-99’luk galibiyeti getirdi. LeBron James karşılaşmada 17 sayısının yanı sıra 7 ribaund ve 9 asist de kaydederken, kaydettiği 3 üç sayılık atış isabeti ile de kariyerinde 2291 üç sayılık atış isabetine ulaşarak, Vince Carter’ı geride bıraktı ve tüm zamanların en çok üçlük atan yedinci oyuncusu oldu. 

LeBron’a yeni bir rekor getiren üç sayılık atış isabeti:

NBA’de tüm zamanların en skorer isimleri:

Kariyerinde üst üste 20. sezon da 25 ve üzeri sayı ortalaması yakalayan LeBron James’in sezon ortalamaları:

Lakers’ta Anthony Davis 26 sayı ve 16 ribaund, D’Angelo Russell 20 sayı ve 8 asist, Austin Reaves 19 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Christian Wood 16 sayı ve 8 ribaund, Rui Hachimura 12 sayı ve 6 ribaund ve Jaxson Hayes de 10 sayı kaydetti. 

Karşılaşmada Utah Jazz forması giyen ve yaklaşık 17 dakika süre alan Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven ise 18 sayı, 6 ribaund ve 1 asistle takımının en skorer ismi olsa da mağlubiyete engel olamadı. 

Ömer Faruk Yurtseven’in Lakers karşısındaki performansı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.