Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25 Kasım’da kadınsız söyleşiye tepki: Kadıköy Belediyesi özür diledi

Kadıköy Belediyesi’nin “Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin Demokrasi Karnesi” söyleşisine beş gazeteci konuşmacı olarak davet edildi. Ancak söyleşi 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”ne denk geliyordu. Alınan bilgiye göre söyleşide böyle bir günde kadınlara yer verilmediği için tepkiler geldi. Bunun üzerine açıklama yayımlayan Kadıköy Belediyesi eleştirileri üzülerek takip ettiklerini ve yaşanan durumun iletişimsizlikten kaynaklandığını söyleyerek özür diledi.

Kadıköy Belediyesi’nin, Caddebostan Kültür Merkezi ve Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları ile birlikte düzenlediği 25 Kasım’da “Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin Demokrasi Karnesi” başlıklı söyleşiye gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Aytunç Erkin çağrıldı.

Ancak panelin düzenlendiği 25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü“ne denk gelmesi ve bugün nedeniyle etkinlikte herhangi bir kadın gazetecinin olmamasına bazı tepkiler yöneltildi.

Tepkiler üzerine Kadıköy Belediyesi konuya ilişkin açıklama yayımladı.

“Haklı eleştirileri üzülerek takip ettik”

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

25 Kasım Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’nin Demokrasi Karnesi” başlıklı söyleşiye gelen haklı eleştirileri üzülerek takip ettik.

Etkinliğin oluşturulma sürecinde ilgili iş birliği ortaklarımızla yaşamış olduğumuz iletişimsizlik sebebiyle oluşan bu erkek egemen durum için başta kadınlar olmak üzere bütün kamuoyundan özür dileriz.

Çok değerli gazetecilerimizin bu sürece hiçbir dahlinin olmadığının altını önemle çiziyoruz. Her daim cinsiyet ve fırsat eşitliğinin yanında durmuş; destekçisi olduğumuz İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanuna dair çeşitli kampanyalar yürütmüş ve yöneticilerinin yarısından fazlası kadın olan bir Belediye olarak bundan sonra bu ve bu gibi eleştirilerin öznesi olmamak için daha dikkatli olacağımız kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.