Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Milli basketbolcuların performansı – Orlando Magic’in yükselişi – Damian Lillard eski takımı Blazers’ı son çeyrekteki oyunuyla yendi

NBA’de 2023/2024 normal sezonu heyecanı devam ediyor. Milli basketbolcularımızdan Alperen Şengün iyi performanslarını sürdürürken takımı Houston Rockets’ın ikide iki yapmasına yardım etti. San Antonio Spurs forması giyen Cedi Osman ise aldığı kısıtlı süreleri iyi değerlendirse de takımının mağlubiyet serisini kırmayı başaramadı. Utah Jazz forması giyen Ömer Faruk Yurtseven ise geçtiğimiz hafta süresini artırdı ve takımına katkı sağlamayı başardı. Furkan Korkmaz ve Onuralp Bitim yeterli süre alamadı. Doğu Konferansında ise 7 maçlık galibiyet serisi yakalayan Orlando Magic ikinci sıraya kadar yükseldi.

Milli basketbolcularımızın performansı

Alperen Şengün

NBA’de Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki Milli basketbolcu Alperen Şengün, harika başladığı 2023/2024 sezonu performansını geçtiğimiz haftada da sürdürdü. Rockets ile iki karşılaşmada forma giyen Alperen, Memphis Grizzlies ve Denver Nuggets’ı mağlup ederek, takımının ikide yapmasına katkı sağladı. Özellikle son şampiyon Nikola Jokic’li Nuggets karşısında harika performans sergileyen Alperen, 21 sayı, 15 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ve 1 blokla karşılaşmanın yıldızı oldu. 

Alperen Şengün’ün Denver Nuggets karşısındaki performansı:

Alperen’in geçtiğimiz haftada oynadığı karşılaşmalardaki istatistikleri:

Cedi Osman

NBA’de San Antonio Spurs forması giyen 28 yaşındaki Milli basketbolcu Cedi Osman ise sezon başlangıcındaki istikrarlı performansını geçtiğimiz haftada da sürdürdü. Geçtiğimiz haftada Golden State Warriors ve Denver Nuggets ile karşılaşan Spurs, her iki maçtan da mağlup ayrılarak, galibiyet hasretini 12 maça çıkardı. Warriors karşısında 18 dakika süre alan Cedi, 11 sayı ve 1 ribaund kaydederken, Nuggets karşısında da 16 dakika sahada kalırken 7 sayı, 3 ribaund ve 3 asist kaydetti.

Ömer Faruk Yurtseven

NBA’de Utah Jazz forması giyen 25 yaşındaki Milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven ise geçtiğimiz haftada sürelerini artırmayı başardı ve aldığı süreleri de olumlu şekilde kullandı. Geçtiğimiz hafta 3 karşılaşmada forma giyen Ömer, Los Angeles Lakers karşısında 18 sayı, 6 ribaund ve 1 asist ve ilk 5 başladığı New Orleans Pelicans karşılaşmasında da 6 sayı, 7 ribaund, 2 blok ve 1 top çalma ile etkili performans sergiledi.

Ömer Faruk Yurtseven’in geçtiğimiz haftadaki istatistikleri:

Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz ve Chicago Bulls forması giyen Onuralp Bitim ise oldukça kısıtlı süreler forma giyebildi.

Orlando Magic’in yükselişi

NBA’de geçtiğimiz sezonu 34-48’lik derecesiyle Doğu Konferansında 13. sırada tamamlayan Orlando Magic ise yeni sezona harika bir başlangıç yaparak beklentilerin üstüne çıktı. Üst üste 7 maçtan galip ayrılarak 12-5’lik derecesiyle Doğu Konferans ikinciliğine kadar yükselmeyi başaran Magic, genç çekirdeğiyle birlikte gelecek adına umut verdi.

7 maçlık seride sırasıyla Chicago Bulls (2 kez), Indiana Pacers, Toronto Raptors, Denver Nuggets, Boston Celtics ve Charlotte Hornets’i mağlup eden Magic, özellikle Doğu Konferansı lideri Celtics ve son şampiyon Nuggets karşısında almış olduğu galibiyetlerle sansasyon yarattı. Etkili savunmasıyla birlikte an itibariyle NBA’in savunma verimliliği istatistiğinde üçüncü sırada yer alan Orlando Magic, skorer isimleri Paolo Banchero ve Franz Wagner’in de çok yönlü olmasıyla birlikte galibiyetlere rahat şekilde gitti. Magic’in bu performansı ne kadar daha sürdürebilecekleri ve play-offlarda iddialı bir takım olabilecekleri konusunda konuşmak için henüz erken, ancak bu kadar çok genç oyuncudan oluşan bir kadronun kazanma alışkanlığı yakalaması gelecek adına en çok umut verici şey olarak ön plana çıkıyor.

Denver Nuggets karşılaşmasının özeti:

Boston Celtics karşılaşmasının özeti:

Damian “Dame Time” Lillard böyle istedi: Milwaukee Bucks 108-102 Portland Trail Blazers

NBA’de Milwaukee Bucks forması giyen 33 yaşındaki yıldız Damian Lillard, dün eski takımı Portland Trail Blazers’a karşı ilk kez forma giydi. 11 yıl Blazers forması için ter döktükten sonra geçtiğimiz yaz Bucks’a takas olan Lillard, yeni takımı ile eski takımı konuk ettiği karşılaşmada, Bucks’ın 108-102’lik galibiyet almasına yardım etti. Üçüncü çeyrekte 81-55’lik skorla tam 26 sarı geride olan Bucks, üçüncü çeyreğin son bölümü ve son çeyrekte geri dönerek karşılaşmadan galip ayrılmayı bildi. Son çeyreklerde etkili performansları ve maç sonu oynama becerisiyle geçmişte Portland’a çok maç kazandıran Lillard, bu kez Bucks adına son çeyrekte kaydettiği 11 sayıyla takımına galibiyeti getiren isim oldu ve Portlandlıları üzdü. 

Milwaukee Bucks’ta Giannis Antetokounmpo 33 sayı, 16 ribaund ve 6 asist, Damian Lillard 31 sayı ve 5 ribaund, Malik Beasley 14 sayı ve 6 ribaund, Bobby Portis 12 sayı ve 8 ribaund ve Brook Lopez de 10 sayı ve 6 ribaund kaydetti.

Portland Trail Blazers’ta ise Jerami Grant 22 sayı, Malcolm Brogdon 18 sayı, 8 ribaund ve 12 asist, Shaedon Sharpe 17 sayı ve 6 ribaund, Deandre Ayton 14 sayı ve 13 asist ve Scoot Henderson da 13 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın nefes kesen son anlarını buradan izleyebilirsiniz.

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.