Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kemalizm virüstür” diyen Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında kendini doçentlik için yetersiz bulan jüri üyelerini Berat Albayrak’a şikayet ettiği mailler wikileaks belgeleriyle ortaya çıkan Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı. Öğüt katıldığı bir televizyon programında söylediği “Kemalizm virüstür” sözleriyle tepki toplamıştı. Erdoğan’ın İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atadığı Öğüt, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucularından olduğu Medipol Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı. Öğüt’ün Pelikan Grubu ile ilişkisi olduğu iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt’ü atadı. Karar bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Selman Öğüt, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür mesajı paylaştı.

Selman Öğüt, doçent olduğu dönemde Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkan Yardımcılığı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda teknik heyet uzmanlığı yaptı. Öğüt, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden alınmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’ndeki görevinden ise uzaklaştırılmıştı.

Pelikan Grubuyla bağlantısı olduğu iddia edilen Selman Öğüt, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yazdığı iddia edilen mailler ile gündeme gelmişti. O dönem doçent olmaya çalışan Öğüt, sosyal medya hesabından önce doçent olmak için sınav şartının ortadan kaldırılması gerektiğini, sonra da profesör olmak için beş yıl beklememek gerektiğini söyleyen paylaşımlar yapmıştı. Öğüt’ün konuyu Berat Albayrak’a taşıdığı iddia edildi.

Doçent olmak için jüri sınavında gerekli başarıyı gösteremeyen Selman Öğüt’ün, dönemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Başkanı Yekta Saraç’ı Berat Albayrak’a şikayet ettiği iddia edilmişti. Wikileaks belgeleriyle ortaya çıkan maillerde Selman Öğüt doçent olmak için jüriden geçemediğini şu sözlerle anlatıyordu:

“Selamun Aleykum Berat Abi, Bir senelik bekleyişten sonra doçentlik eser inceleme sonuçlarım açıklandı. 5 jüri üyesinden 3’ü olumsuz oy verdi. Başarısız sayıldım. Oysa 1 kitap ve 3 makale şartını 1 kitap ve 5 makale ile yerine getirmiştim. Hocalar beni teşvik etmişti. Çoğu Türk uluslararası hukukçunun yapamadığı ingilizce ders anlatma konusunda başarılıydım. STK’larda raporlar falan yazıyordum. Jüri üyelerimden Hasan Köni, yazdığı raporda 200 sayfayı geçen kitabımı dört cümle ile eleştirerek beğenmediği ifade etmiş. Dört cümleden kitabı okumadığı anlaşılıyor. Çünkü ilk cümlesi kitabın 4 bölümü olduğu şeklinde. Oysa benim kitabım 6 bölüm. Yusuf Aksar paralelliğinden kaynaklanan nefretini hakarete dökerek saçma demiş eserlerime. Suç duyurusunda bulunacağım haklarında inşallah.

Şimdi aynı işkence süreci tekrardan başlayacak. Bunun müsebbibi Yekta Saraç ekibidir. Otomatik jüri muhabbetini çıkardılar. İlk kurbanlardanım. AK Parti iktidarından önce paraleli, masonu, ırkçısı doçentliğini jürileri ayarlayıp aldı. Yekta hoca sağolsun otomatiğe çevirtti. Hakkımı helal etmiyorum. Ama reisimizin dediği gibi durmak yok, yola devam. Her ne kadar üç gündür derin bir melal hali benliğimi kaplamış olsa da bize Allah kefil olarak yeter. Bu ay tekrar başvuruyorum. Yrd. Doç.Dr.Selman ÖĞÜT, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk ABD Öğretim Üyesi

Öğüt, katıldığı bir televizyon programında “Kemalizm virüstür. Mustafa Kemal Atatürk şu anda olsa, bu devirde yaşasa Tayyip Erdoğan’ı desteklerdi” sözleri sebebiyle tepki toplamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.