Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Kasım ayında 33 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kasım ayına ilişkin erkek şiddeti verilerini açıkladı. Rapora göre kasım ayında 33 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, 24 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

Rapora göre öldürülen 33 kadından dokuzu boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyle, ikisi ekonomik bahane ile, biri annesini koruduğu için annesiyle birlikte öldürüldü. 21 kadının ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

Raporda “21 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” denildi.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Rapor göre kasım ayında öldürülen 33 kadının 14’ü evli olduğu erkek, yedisinin tanıdığı biri, dördü eskiden evli olduğu erkek, ikisi ayrıldığı erkek, ikisi birlikte olduğu erkek, ikisi oğlu, biri kardeşi tarafından öldürüldü. Bir kadını öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilemedi ve bu ay kadınların yüzde 42’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 23’ü evinde, üçü sokakta, üçü ıssız yerde, ikisi kamusal alanda, biri otelde, biri arabada öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 70’i evlerinde öldürüldü. 

Kadınlar en çok ateşli silah  ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 20’si ateşli silahlarla, yedisi kesici aletle, üçü boğularak, biri darp edilerek öldürüldü. İki kadının nasıl öldüğü tespit edilemedi. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 61’i ateşli silah ile öldürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.