Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Snooker’da Birleşik Krallık Şampiyonası sona erdi: Sekizinci kez şampiyon olan Ronnie O’Sullivan tarihe geçti

 Birleşik Krallık Şampiyonası finalinde Ding Junhui’yi 10-7 mağlup eden Ronnie “Roket” O’Sullivan sekizinci kez şampiyon oldu. 1993’te ilk kez kazandığı Birleşik Krallık Şampiyonası ile turnuvayı kazanan en genç isim olan The Rocket, 47 yaşında elde ettiği bu zaferiyle de turnuvayı kazanan en yaşlı isim olarak tarihe geçti. 

İngiltere’nin York kentinde düzenlenen Birleşik Krallık Şampiyonası finalinde Ding Junhui’yi 10-7 mağlup eden Ronnie O’Sullivan sekizinci kez şampiyon oldu. Birleşik Krallık Şampiyonası’nı en çok kazanan isim olan O’Sullivan rekorunu geliştirdi. 1993’te henüz 17 yaşında kazandığı Birleşik Krallık Şampiyonası ile turnuvayı kazanan en genç isim olarak tarihe geçen O’Sullivan aradan 30 yıl sonra kazandığı şampiyonlukla da birlikte en yaşlı isim olarak da tarihe geçti. 

O’Sullivan, “Burada kocaman bir sırıtış ve süper heyecanla oturmuyorum. Ben sadece çoğu zaman hamleleri yapıyorum. Kazanmak harika ve kazanmak istediğimde elimden gelenin en iyisini yapıyorum, ama ilk dünya, İngiltere ve Master unvanlarımı kazandığım zamanki heyecanla aynı heyecan değil.” “Beni yanlış anlamayın, bu hala güzel bir duygu ve iyi yapılmış bir iş, ancak sabahları koşuya çıkmaktan veya arkadaşımla kahvaltı yapmaktan daha fazla heyecan duyuyorum. Aslında canım hiç oynamak istemiyor. Oraya vardığında, bunu yapmayı sevdiğini düşünüyorsun, ama bugün bu maçta bile canım istemediğini düşünüyordum, yatağıma oturmayı ve biraz Netflix izlemeyi tercih ederim. Çoğu zaman böyle hissediyorum.”

En genç ve en yaşlı Britanya Krallık şampiyonu Ronnie O’Sullivan:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.