Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (251): Trendyol Süper Lig’de 14. haftanın “en”leri – Lider Fenerbahçe, Sivasspor’u 4-1 ile geçti – Galatasaray, Pendikspor deplasmanında 2-0 galip geldi

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 14. hafta heyecanı sona erdi. Lider Fenerbahçe konuk ettiği EMS Yapı Sivasspor karşısında 4-1’lik skorla galip gelerek liderliğini sürdürdü. Zirvenin takipçisi Galatasaray ise Siltaş Yapı Pendikspor deplasmanında 2-0 galip gelerek takibini sürdürdü. Beşiktaş ise MKE Ankaragücü deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü.

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: Kasımpaşa 4-2 Gaziantep FK

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 14. haftasının en keyifli karşılaşmasına kuşkuşuz Kasımpaşa’nın evinde Gaziantep FK’yı 4-2’lik skorla mağlup ettiği karşılaşma sahne oldu. Tam 41 şutun atıldığı karşılaşmada ev sahibi ekip, tekrar göreve getirilen Sami Uğurlu yönetimindeki ilk maçından 3 puan çıkarmayı başardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Kasımpaşa, 3. dakikada sezonun flaş ismi Aytaç Kara’nın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 16. dakikada ise Mortadha Ben Ouanes’in röveşatası ile farkı 2’ye çıkardı. 31. dakikada ise bir kez daha sahneye çıkan Ben Ouanes kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. 3-0 geri düştükten sonra konuk ekip Gaziantep FK reaksiyon verse de 45+1. dakikada Alexandru Maxim kazanılan penaltı atışında direğe takıldı ve ilk yarı 3-0 sona erdi.

İkinci yarıya ise 3 değişiklikle başlayan Marius Sumudica’nın Gaziantep FK’sı, ikinci yarının başında oyuna dahil olan Lazar Markovic’in 52. dakikada Mustafa Eskihellaç’a yaptığı asist ve 53. dakikada kaydettiği golle 2 dakika içerisinde bulduğu 2 golle skoru 3-2’ye getirdi. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Gaziantep FK girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve 82. dakikada Kasımpaşa’da sahneye çıkan Mamadou Fall skoru 4-2’ye getirdi. Ev sahibi ekipte Kenneth Omeruo 90+4. dakikada kırmızı kart gördü ve karşılaşmada 4-2’lik skorla sona erdi. Bu galibiyetle Kasımpaşa puanını 21’e yükseltirken, Gaziantep FK 14 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.


4) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Can Keleş – VAVACARS Fatih Karagümrük

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 14. haftasında çok fazla genç oyuncu süre alamasa da, VAVACARS Fatih Karagümrük forması giyen 22 yaşındaki genç golcü Can Keleş bu hafta yıldız gibi parladı. İstanbulspor karşısında 75 dakika forma giyen Can, 53. dakikada kaydettiği golle farkı 3’e çıkardı ve VAVACARS Fatih Karagümrük’ü rahatlattı. Kaydettiği golün yanı sıra hücumda maç boyu etkili olan Can, 1 de kilit pas verdi. 

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Cedric Bakambu – Okan Buruk

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 14. haftasının en iyi teknik direktör hamlesine, Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk imzasını attı. Siltaş Yapı Pendikspor deplasmanında savunmayı aşmakta zorlanan sarı-kırmızılılarda Okan hoca, 64. dakikada skor 0-0 iken Sergio Oliveira’nın yerine Cedric Bakambu’yu dahil etti. Teknik direktörünün güvenini de boşa çıkarmayan Cedric Bakambu da oyuna girdikten 5 dakika sonra kaydettiği golle Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Son bölümde 1 gol daha bulan sarı-kırmızılar deplasmandan 2-0 galibiyetle döndü ve zirveyi takibini sürdürdü. 

2) Haftanın en büyük sürprizi: Trabzonspor 0-1 Mondihome Kayserispor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 14. haftasının en büyük sürprizine, Trabzonspor deplasmanında son dakikalarda bulduğu golle 1-0 galip gelen Mondihome Kayserispor imza attı. Zorlu Trabzon deplasmanında maç boyu oldukça başa baş mücadele sergileyen sarı-kırmızılılar, 88. dakikada Bahoken’in kaydettiği golle 1-0 galip geldi. İkinci Abdullah Avcı döneminde ilk mağlubiyetini alan Trabzonspor, Avcı yönetiminde çıktığı son 40 iç saha karşılaşmasında yalnızca iki mağlubiyet aldı ve bu mağlubiyetlerin ikisi de Recep Uçar’ın çalıştırdığı takımlara karşı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: İbrahim Olawoyin – Dusan Tadic – Mamadou Fall – Emre Kılınç

Çaykur Rizespor nefes kesen karşılaşmada Rams Başakşehir’i 3-2’lik skorla mağlup ederken, 2 gol kaydeden İbrahim Olawoyin haftaya damgasını vurdu. 

Fenerbahçe evinde EMS Yapı Sivasspor’u 4-1’lik skorla mağlup ederken, 2 asistle yıldızlaşan Dusan Tadic galibiyeti getiren isim oldu.

Kasımpaşa konuğu Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup ederken, Mamadou Fall kaydettiği 1 gol ve 5 kilit pasla takımının hücumdaki kilit ismiydi.

Yılport Samsunspor, Yukatel Adana Demirspor deplasmanında 3-2’lik skorla galip gelirken, iki asist yapan Emre Kılınç galibiyeti getirdi.

Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında alınan toplu sonuçlar:

14. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.