Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama | İlk kez düzenlenen Sezon İçi Turnuvası’nda Final-Four ekipleri belli oldu: Lakers, Bucks, Pacers, Pelicans kupa için Vegas’ta mücadele edecek

NBA’de heyecan devam ediyor. Bu sezon ilk kez düzenlenen Sezon İçi Turnuvası’nda Final-Four’a kalan takımlar belli oldu. Batı Konferansında Los Angeles Lakers ile New Orleans Pelicans, Doğu Konferansında ise Indiana Pacers ve Milwaukee Bucks son dörde kaldı. NBA Sezon içi Turnuvası’nda yarı final 8 Aralık, final müsabakası ise 9 Aralık’ta Las Vegas’ta yapılacak.

Milli basketbolcularımızdan Alperen Şengün ise geçtiğimiz hafta iyi performanslarını sürdürdü. Cedi Osman sezon geneli performansının altında kalırken, Ömer Faruk Yurtseven ise aldığı süreleri iyi değerlendirdi. Furkan Korkmaz ve Onuralp bitim ise yeterli süre alamadı.

Los Angeles Lakers 106-103 Phoenix Suns

NBA sezon içi turnuvası çeyrek final mücadelesinde Los Angeles Lakers, konuk ettiği Phoenix Suns’ı 106-103’lük skorla mağlup etti. LeBron James’in son çeyrekteki 15 sayılık performansı ile rakibine üstünlük sağlamayı başaran Lakers, Las Vegas’ta düzenlenecek Final-Four’a yükselmeyi başardı. Lakers tek maç üzerinden oynanacak Final-Four yarı finalinde New Orleans Pelicans ile karşılaşacak. 

Los Angeles Lakers’ta LeBron James 31 sayı, 8 ribaund, 11 asist ve 5 top çalma, Anthony Davis 27 sayı ve 15 ribaund  ve Austin Reaves de 20 say ve 6 ribaund kaydetti.

Phoenix Suns’ta ise Kevin Durant 31 sayı ve 7 ribaund, Devin Booker 21 sayı, 11 ribaund ve 6 asist ve Grayson Allen da 21 sayı kaydetti.

LeBron James’in performansı:

Karşılaşmanın özeti:

Sacramento Kings 117-127 New Orleans Pelicans

Batı Konferansında oynanan diğer çeyrek final mücadelesinde ise New Orleans Pelicans, deplasmanda Sacramento King’i 127-117’lik skorla mağlup etti. İlk çeyrekte 15 sayı geri düşmesine rağmen geri dönmeyi başaran Pelicans, yarı finalde Los Angeles Lakers’ın rakibi oldu. 

Sacramento Kings’te De’Aaron Fox 30 sayı ve 5 ribaund, Domantas Sabonis 26 sayı, 13 ribaund ve 10 asist, Malik Monk 21 sayı ve 5 asist, Keegan Murray 14 sayı ve Kevin Huerter da 12 sayı ve 5 ribaund kaydetti.

New Orleans Pelicans’ta ise Brandon Ingram 30 sayı, 8 ribaund ve 6 asist, Herbert Jones 23 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Jonas Valanciunas 18 sayı ve 11 ribaund, CJ McCollum 17 sayı ve 7 ribaund, Trey Murphy 16 sayı ve Zion Williamson da 10 sayı, 6 ribaund ve 6 asist kaydetti.

Brandon Ingram’ın performansı: 

Karşılaşmanın özeti:

Indiana Pacers 122-112 Boston Celtics

Sezon içi turnuvası Doğu Konferansı çeyrek final mücadelesinde ise Indiana Pacers evinde Boston Celtics’i 122-112’lik skorla mağlup etti. Maçın son bölümünde Tyrese Haliburton’ın clutch performansıyla galibiyete giden Pacers, yarı finalde Milwaukee Bucks ile eşleşti.

Indiana Pacers’ta Tyres Haliburton 26 sayı, 10 ribaund ve 13 asist, Buddy Hield 21 sayı, Myles Turner 17 sayı ve 10 ribaund, Benedict Mathurin 16 sayı ve 5 ribaund, Aaron Nesmith 14 sayı, Bruce Brown 13 sayı ve 8 ribaund ve Obi Toppin de 12 sayı kaydetti. 

Boston Celtics’te ise Jayson Tatum 32 sayı, 12 ribaund ve 6 asist, Jaylen Brown 30 sayı ve 9 ribaund, Derrick White 18 sayı ve 8 asist ve Sam Hauser da 15 sayı ve 6 ribaund kaydetti.

Kariyerinin ilk triple-double’ını hiç top kaybetmeden yapan Tyrese Haliburton’ın performansı:

Karşılaşmanın özeti: 

Milwaukee Bucks 146-122 New York Knicks

Doğu Konferansında oynanan diğer çeyrek final mücadelesinde ise Milwaukee Bucks, evinde New York Knicks’i 146-122’lik skorla mağlup etti. Karşılaşma boyunca %60’ın üzerinde 3-sayılık atış yüzdesi yakalayan Bucks, toplamda 22/38 isabetle rakibini rahat geçti. Milwaukee Bucks’ın yarı finaldeki rakibi ise Indiana Pacers oldu.

Milwaukee Bucks’ta Giannis Antetokounmpo 35 sayı, 8 ribaund ve 10 asist, Damian Lillard 28 sayı ve 7 asist, Malik Beasley 18 sayı, Khris Middleton 14 sayı ve 7 asist, Bobby Portis 13 sayı ve Cameron Payne de 12 sayı kaydetti.

New York Knicks’te ise Julius Randle 41 sayı, 6 ribaund ve 5 asist, Jalen Brunson 24 sayı ve 6 asist, RJ Barrett 23 sayı ve 8 ribaund, ve Josh Hart da 11 sayı kaydetti.

Giannis Antetokounmpo’nun performansı:

Julius Randle’ın kusursuza yakın performansı mağlubiyete engel olamadı:

Karşılaşmanın özeti:

Las Vegas’ta düzenlenecek Sezon İçi Turnuvası’nda yarı final mücadeleleri 7 Aralık Perşembe’yi Cumaya bağlayan gece oynanacak. Cumartesi gecesi oynanacak final mücadelesinde ise ilk kez düzenlenen sezon içi turnuvasında şampiyon belli olacak.

Milli basketbolcularımızın performansı

Alperen Şengün

Alperen Şengün, Nikola Jokic’e karşı (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, geçtiğimiz haftada da kusursuz performanslar sergilemeye devam etti. Geçtiğimiz haftada takımı ile 3 karşılaşmada sahaya çıkan Alperen, takımının 3 karşılaşmadan da mağlup olmasına engel olamasa da, performansıyla izleyenleri büyülemeye devam etti. Özellikle Dallas Mavericks harika bir oyun çıkaran genç basketbolcu, 35 dakika süre alırken 31 sayı, 9 ribaund, 6 asist ve 1 blokluk performans sergiledi.

Alperen’in geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Dallas Mavericks karşısındaki performansı:

Cedi Osman

Cedi Osman, New Orleans Pelicans savunmasına karşı (Photo by Jonathan Bachman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

NBA’de San Antonio Spurs forması giyen 28 yaşındaki Milli basketbolcumuz Cedi Osman ise geçtiğimiz haftada takımı ile iki karşılaşmada forma giydi. Atlanta Hawks karşısında etkili bir performans sergileyemese de, New Orleans Pelicans’a karşı kenardan gelerek 27 dakika süre alan Cedi, 11 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve 1 blokluk katkı sağladı. Ancak takımının mağlubiyet serisinin 14 maça çıkmasına engel olamadı.

Cedi Osman’ın Pelicans karşısındaki performansı:

Ömer Faruk Yurtseven

Utah Jazz forması giyen 25 yaşındaki Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven ise geçtiğimiz haftada takımı ile 4 karşılaşmada saha çıkarken, takımının haftayı 2 galibiyet ve 2 mağlubiyetle kapatmasına yardım etti. Özellikle Portland Trail Blazers karşısında alınan galibiyette 27 dakika süre alan Ömer, 9 sayı, 15 ribaund, 4 asist, 1 blok ve 1 top çalma ile takımına her alan katkı sağlamayı başardı. 

Ömer’in geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Blazers karşısındaki performansı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.