Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya Serie A: Şampiyon Palmeiras – Santos, 111 yıllık tarihinde ilk kez küme düştü

Brezilya Serie A’nın son haftasında Cruzeiro ile 1-1 berabere kalan Palmeiras, tarihinin 12. şampiyonluğunu elde etmeyi başardı. Brezilya’nın köklü ekiplerinden Santos ise sahasında mağlup olarak tarihinde ilk kez küme düştü.

Palmeiras’tan mucizevi şampiyonluk

Brezilya Serie A’da müthiş bir heyecana sahne olan sezon sona erdi. Ligde şampiyonluk yarışı nefesleri kesti.

Abel Ferreira’nın çalıştırdığı Palmeiras, sezonun son haftasında Cruzeiro deplasmanına konuk oldu. 2024 yılının Temmuz ayında Real Madrid’in futbolcusu olarak kariyerini sürdürecek 17 yaşındaki Endrick, 21. dakikada takımını öne geçirdi. 

Karşılaşmanın skorunu ise Nikao belirledi. Cruzeiro ile Palmeiras, sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı.

Ligde 15 puan geriden gelen Palmeiras, Cruzeiro ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak en yakın takipçisi Gremio’nun 2 puan önünde mutlu sona ulaşmayı başardı. 2020 ve 2021 senelerinde üst üste kazandığı Copa Liberdatores’i müzesine götüren Palmerias, böylelikle üst üste 2. lig zaferini de tatmış oldu. Palmeiras tarihindeki 12. lig şampiyonluğunu kazandı.

Santos, 111 yıllık tarihinde ilk kez küme düştü

Dünya futboluna Pele ve Neymar gibi yıldızlar armağan eden Santos, Brezilya Serie A’nın son hafta maçında Fortaleza ile kozlarını paylaştı.

Sahasında oynadığı karşılaşmada Fortaleza’ya 2-1 mağlup olan Santos, 111 yıllık tarihinde ilk kez küme düştü. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte futbolcular ve taraftarlar adeta yıkıldı. 

Santos, Sao Paulo ve Flamengo ile birlikte Brezilya Serie A’dan düşmeyen 3 takımdan biriydi.  Santos’un ilk kez Serie B’ye düşmesinin ardından kentte birçok araba tepkili taraftarlar tarafından ateşe verildi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.