Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu – İnce iddialarına CHP’den yanıt: “Belediye başkanlığı konusu geçemez, geçmemiştir”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin görüştüğü ve bu görüşmede İnce’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı iddialarına Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, belediye başkan adaylarını Parti Meclisi’nin (PM) belirlediğini hatırlatarak, ikili arasında böyle bir görüşmenin doğal olduğunu ama adaylık mevzusunun geçemeyeceğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Memleket Partisi Muharrem İnce ile görüştü. Bu görüşmede İnce’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi için adaylığının gündeme geldiği iddia edildi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında iddialara ilişkin soruları yanıtladı.

İmamoğlu ile İnce’nin görüşme yaptığına dair bilgisi olmadığını kaydeden Günaydın, belediye başkanlarının belirlenmesinde PM’nin yetkili olduğunu hatırlattı.

“Belediye başkanlığı konusu geçemez, geçmemiştir”

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günaydın, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce’nin herhangi bir görüşme yaptığı ya da görüşmede herhangi bir belediye başkanlığı sözü verdiğine ilişkin bir bilgim yok. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Bizim belediye başkanlarımızın belirlenmesine Parti Meclisi karar verir. Dolayısıyla bir görüşme olması olağandır, ancak orada herhangi bir il büyükşehir belediye başkanlığı konusu geçemez. Geçmemiştir. Her ikisini de tanırım, çünkü mesele Parti Meclisi’nin görev ve yetki alanındadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.