Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Premier Lig: Unai Emery’den Pep Guardiola’ya şah mat – Manchester United’dan Chelsea zaferi

İngiltere Premier Lig’de heyecan devam ediyor. Dün akşamın (6 Aralık) öne çıkan maçlarında Aston Villa, sahasında Manchester City’yi 1-0 mağlup ederken, Manchester United ise konuk ettiği Chelsea’yi 2-1 yendi. 

Aston Villa, Manchester City’yi tek golle geçti

Aston Villa oyuncusu pas atarken (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

İngiltere Premier Lig’de 15. hafta heyecanı yaşandı. Ligin formda takımlarından Aston Villa, son haftalardaki kötü sonuçları telafi etmek isteyen Manchester City ile kozlarını paylaştı. Villa Park’ta oynanan karşılaşmaya ev sahibi takımın performansı damga vurdu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester City, Erling Haaland ile net pozisyonlar yakaladı. Ancak Aston Villa’nın Arjantinli kalecisi Emiliano Martinez, bu pozisyonlarda Norveçli golcüye şans tanımadı. 

Premier Lig’de son 3 sezonun şampiyonu Manchester City, Haaland ile yakaladığı pozisyonların ardından bir daha Aston Villa kalesinde tehlike yaratamadı. Karşılaşmayı adeta domine eden Villa, ilk 45 dakikada rakip kaleye 13 şut çekerken, kalesinde sadece 2 şuta izin verdi.

Aston Villa, ikinci yarıda da baskılı oyununa devam etti. Ev sahibi, aradığı golü ise 74. dakikada buldu. Maçta müthiş oynayan Leon Bailey, ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Ederson’u avlamayı başardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı.  Aston Villa, puanını 32’ye yükselterek 3. sıraya yerleşti. Galibiyet hasreti 4 maça çıkan 30 puandaki Manchester City ise 4. sıraya geriledi. 

Aston Villa karşısında 2 şut çeken Manchester City, bir Pep Guardiola takımının ligde yakaladığı en düşük sayıyı kaydetti. Aston Villa’nın çektiği 22 şut ise bir Pep Guardiola takımının, ligde kalesinde gördüğü en fazla şut sayısı olarak tarihe geçti.

Manchester United’dan Chelsea zaferi

Manchester United savunması Chelsea’yi durdurmaya çalışıyor (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Günün öne çıkan bir diğer maçında Manchester United ile Chelsea kozlarını paylaştı. Old Trafford’da oynanan mücadele hızlı başladı.

Taraftar desteğini arkasına alarak maça başlayan Manchester United, Chelsea kalesini adeta abluka altına aldı. Ev sahibi, 9. dakikada Anthony’nin yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandı. Ancak beyaz noktanın başına geçen Bruno Fernandes, meşin yuvarlağı kaleci Sanchez’e nişanladı. Etkili oyununa devam eden Manchester United, aradığı golü 19. dakikada buldu. 26 yaşındaki İskoç orta saha Scott McTominay, takımını öne geçiren isim oldu.

İlk yarıda varlık gösteremeyen Chelsea, soyunma odasına ise umutlu gitti. Maviler’in genç yıldızı Cole Palmer, 45. dakikada harika bir gole imza atarak skorda dengeyi sağladı.

Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Manchester United, ikinci yarıda da etkili oyununa devam etti. Kırmızı Şeytanlar, galibiyet golünü ise 69. dakikada buldu. Bir kez daha sahne alan Scott McTominay, takımını 2-1 öne geçirdi.

Bu sonuçla birlikte Manchester United 27 puana yükseldi. Chelsea ise 19 puanda kaldı. 

İngiltere Premier Lig’de zirve yarışı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.