Dr. Ender Saraç’ın çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasının sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada “Haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirilmiştir” denilirken, çocuk ve anne için psikososyal destek sürecinin başlatıldığı duyuruldu.
Ünlü doktor Ender Saraç’ın çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiaları sosyal medyada geniş yankı buldu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda çocuğunun rehber öğretmenine anlattıklarının yazılı hali olduğu iddia edilen bir rapor da servis edildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin yayımladığı açıklamada, anne ve çocukla görüşme gerçekleştirildiğini ve psikososyal destek sürecinin başlatıldığını duyurdu.
Yayın yasağı talebi
Bakanlık açıklamasında çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığının göz önünde bulundurularak yayın yasağı talep edildiği kaydedildi.