Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (252): Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 15. hafta | Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde dikkatle izlenecek beş olay

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 15. hafta heyecanı başlıyor. Merakla beklenen derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacak. Medyascope Spor Servisi olarak dev derbide takip edilmesi gereken beş olayı sizler için derledik.

5) Derbide dikkatle izlenmesi gereken genç futbolcu: Sebastian Szymanski (Fenerbahçe)

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 15. haftası dev bir derbiye ev sahipliği yapacak. Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada Fenerbahçe’yi konuk edecek. Siyah-beyazlılar, zirve yarışından kopmamak amacında. Sarı-lacivertliler ise liderlik koltuğunu kaybetmemek isteyecek.

Dev derbide performansı merakla beklenen genç futbolcu Sebastian Szymanski olacak. 24 yaşındaki Polonyalı orta saha, kariyerinin en önemli maçlarından birini oynayacak. Yaz transfer döneminde Dinamo Moskova’dan 9 milyon 750 bin euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye imza atan Szymanski, şu ana kadar oynamış olduğu futbolla taraftarların beğenisini kazandı. 

Fenerbahçe formasını resmi maçlarda 25 kez sırtına geçiren Sebastian Szymanski, bu maçlarda toplam 10 gol atarken, 9 da asiste imza attı. Polonyalı yıldız adayının, Beşiktaş’ın orta sahasına karşı neler yapacağı merak konusu.

4) Derbide gözlerin çevireleceği teknik direktör: İsmail Kartal (Fenerbahçe)

Sezona 19’da 19 yaparak olağanüstü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, son haftalarda önemli bir form düşüklüğü yaşıyor. Trabzonspor mağlubiyetiyle başlayan süreçte oynadığı 5 maçta sönük bir performans gösteren sarı-lacivertliler, UEFA Konferans Ligi’nde Nordsjaelland’a karşı alınan 6-1’lik hezimetin yaralarını sarmanın peşinde.

Nordsjaelland yenilgisinin ardından çıktığı maçta Sivasspor’u 4-1 yenen Fenerbahçe, bu dönemeçteki en kritik sınavına Beşiktaş deplasmanında çıkacak. İsmail Kartal’ın da Fenerbahçe’deki gidişatı, bu maçla birlikte şekillenecek. Öyle ki Fenerbahçe, bu ay içerisinde birbirinden önemli maçlara çıkacak.

Fenerbahçe’nin Aralık ayında oynayacağı maçlar:

Beşiktaş (D)

Spartak Trnava (E)

Konyaspor (E)

Kayserispor (D)

Galatasaray (E)

Galatasaray (Süper Kupa)

3) Derbide dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi: Gedson Fernandes – Fred

Derbide dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi olarak Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi konuk edeceği karşılaşmada sık sık karşı karşıya gelmeleri muhtemel Gedson Fernandes ve Fred eşleşmesi ön plana çıkıyor.

Tarihinin en sancılı günlerinden geçen Beşiktaş, kadro kalitesi olarak Fenerbahçe’nin oldukça gerisinde. Hasan Arat’ın başkanlığında ilk sınavına Fenerbahçe karşısında çıkacak siyah-beyazlılar, her türlü olumsuz duruma rağmen maçtan 3 puanla ayrılmak isteyecek. Beşiktaş’ın bu amaç doğrultusundaki en büyük kozu ise Gedson Fernandes olacak. 

Beşiktaş’ın orta sahasındaki en önemli isim olan Gedson Fernandes’e, hem hücumda hem de savunmada büyük işler düşecek. Portekizli yıldız, bu sezon çıktığı 20 resmi maçta toplam 4 kez skora katkıda bulundu.

Fenerbahçe’nin, ligde ve Avrupa’daki iyi gidişatındaki en büyük pay şüphesiz Fred’e ait. Sarı-lacivertlilerin yaz transfer döneminde Manchester United’dan kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldız, şu ana kadar göstermiş olduğu performansla harikalar yarattı.

30 yaşındaki yıldız futbolcu, çıktığı 15 maçta toplam 5 asiste imza attı. Fenerbahçe, Fred’in forma giydiği tüm maçları kazanmayı başardı. 

Gedson Fernandes X Fred

2) Derbinin dikkatle takip edilmesi gereken futbolcusu: Vincent Aboubakar (Beşiktaş)

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde herkesin gözünü çevireceği isim şüphesiz Vincent Aboubakar’da olacak. Kamerunlu yıldız futbolcu, bu sezon beklentilerin oldukça altında kalsa da derbilerde göstermiş olduğu performanslar ile hatırlanıyor.

Bu sezon çıktığı 21 maçta 11 gol atıp, 3 de asist yapan Vincent Aboubakar, Fenerbahçe derbisinde takımının gol yollarındaki en büyük kozu olacak. Aboubakar, Fenerbahçe’ye karşı forma giydiği son 5 maçta 4 kez fileleri havalandırmayı başardı.

1) Derbinin durdurulması en zor ikilisi: Dusan Tadic-Edin Dzeko (Fenerbahçe)

İsmail Kartal’ın yönetimindeki Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde hücum hattındaki dünya yıldızlarına güvenecek. Dusan Tadic ile Edin Dzeko ikilisi, şu ana kadar oynanan maçlarda Fenerbahçe’yi galibiyetlere taşıyan isimler olarak dikkat çekti.

Süper Lig’de kaydettiği 11 golle Mauro Icardi ile gol krallığında zirvede yer alan Edin Dzeko, Beşiktaş derbisinde atacağı gol veya gollerle takımını galibiyete taşımayı amaçlayacak. Dusan Tadic ise şu ana kadar forma giydiği 25 maçta 10 gol atarken, 6 da asist yaptı. Sırp yıldız, büyük maçlarda göstermiş olduğu üstün performansla tanınıyor.

Trendyol Süper Lig’de 15. haftanın programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.