Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Motokuryenin ölümüne sebep olmuştu: Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu yurtdışına kaçtı | Adalet Bakanlığı’ndan açıklama

Motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak öldüren Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud’un yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanlığı, “Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud, 30 Kasım Perşembe günü öğle saatlerinde Avrasya Tüneli çıkışında bir trafik kazası yaptı. Kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer‘e (38) hastaneye kaldırıldı.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Göçer 6 Aralık’ta hayatını kaybederken, İHA’nın haberine göre, serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Ancak Muhammed Hassan Şeyh Mahmud’un 2 Aralık’ta yurtdışına çıktığı öğrenildi.

“Elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrıldı”

Mahmud’un ülkeden kaçtığının haberinin yayılmasının ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu X’ten yaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi.

Hukuki sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen İmamoğlu, “Ama zanlı elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrıldı” dedi.

Kurbanın ailesinin acısı daha da katlandı” diyen İmamoğlu, “Bu kaçışa göz yuman ve fırsat veren zihniyet, ne yazık ki kendi vatandaşının hakkını kendi ülkesinde savunamayacak kadar acziyete düşmüş demektir” diye yazdı.

Bilirkişi raporu hazırlanmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada Mahmud’un kullandığı 06 CD 4581 plakalı taşıtın Somali Konsolosluğu’na ait koruma kararı bulunan bir araç olduğu belirtildi.

Olaydan hemen sonra düzenlenen kaza tespit tutanağında ise “30 Kasım 2023 tarihinde araç sürücüsünün şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak bu aşamada eylemin taksirle yaralama suçunu oluşturması ve bildirilen kusur durumuna göre serbest bırakıldığı” belirtildi.

Soruşturma devam ederken Yunus Emre Göçer’in yaralı olarak kaldırıldığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 6 Aralık 2023 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından eylemin TCK’nın 85. maddesinde tanımlı “taksirle öldürme” suçuna dönüştüğü söylendi.

Olaya ilişkin Somalili makamlardan henüz bir açıklama yapılmazken, Mahmud’un nereye gittiği de belirsizliğini koruyor.

Savcılığa götürülmemiş

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud’un yaptığı kaza sonrası savcılığa götürülmediği ortaya çıktı.

Gazeteci Ozan Gündoğdu’nun haberine göre Mahmud, savcılığın talimatı üzerine karakolda ifadesi alındıktan sonra tedbir konmadan serbest bırakılmış.

Adalet Bakanlığı’ndan açıklama

Mahmud’un kaçtığı haberinin basına yansımasının ardından Adalet Bakanlığı da bir açıklama yayımladı.

Açıklamada yaşanan olaylar hakkında bilgi aktarılırken, “Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” ifadeleri dikkat çekti.

Somalili makamlar ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.