Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trendyol Süper Lig’de 15. hafta: Fenerbahçe, Beşiktaş’ı rahat geçti

Trendyol Süper Lig’de 15. hafta heyecanı devam ediyor. Merakla beklenen derbide Fenerbahçe, deplasmanda ezeli rakibi Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ederek liderliğe yükselmeyi başardı.

Derbide kazanan Fenerbahçe

Trendyol Süper Lig’de 15. hafta heyecanı devam ediyor. Merakla beklenen derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan müsabakada hakem Atilla Karaoğlan düdük çaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 10. dakikada öne geçti. Organize gelişen konuk ekibin hücumunda Dusan Tadic’in pasında topla buluşan Edin Dzeko, takımını öne geçiren isim oldu. Yıldız futbolcu, ligdeki gol sayısını 12’ye çıkardı ve gol krallığı yarışında Mauro Icardi’yi yakaladı. Maç boyunca oldukça etkisiz bir futbol ortaya koyan Beşiktaş, 24. dakikada skorda dengeyi sağladı. Cenk Tosun’un Samet Akaydin tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Alex Oxlade-Chamberlain, skoru 1-1’e getiren isim oldu. Öte yandan Fenerbahçe, ilk yarının son bölümünde İrfan Can Kahveci ile direğe takıldı.

Fenerbahçe, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. Üst üste pozisyonlar yakalayan sarı-lacivertliler, aradığı golü 63. dakikada Dusan Tadic’in penaltı golüyle buldu. Beşiktaş, bu golden sonra oyundan tamamen düştü. Fenerbahçe ise yakaladığı gol fırsatlarında kaleci Mert Günok engelini uzun süre aşamadı. Sarı-lacivertliler, 90. dakikada Dusan Tadic ile bir penaltıdan da faydalanamadı. Maçın skorunu ise Sebastian Szymanski belirledi. 

Beşiktaş’ı deplasmanda 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 40’a çıkardı ve averajla Galatasaray’ın önünde liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise 26 puanda kaldı.

Süper Lig tarihinde bir sezonun ilk 15 maçında en fazla galibiyet alan (13) ve puan toplayan (40) takımlar:

Fenerbahçe (2023/24)

Galatasaray (2023/24)

Fenerbahçe (2004/05)

Beşiktaş’ı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, Tüpraş Stadyumu’ndaki ilk Süper Lig galibiyetini kaydetti (5B 2M). 

Bu sezon Avrupa’nın beş büyük ligi ve Süper Lig’de rakiplerine en az şut fırsatı tanıyan takımlar:

102 | Fenerbahçe

116 | Bayern

116 | Leverkusen

121 | Lille

128 | Manchester City

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.