Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dilek İmamoğlu, Zeren Ertaş’ın ailesiyle buluştu

Dilek İmamoğlu, Aydın’da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı bir öğrenci yurdunda asansör düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ailesiyle kızlarının adının verildiği yurtta bir araya geldi.

Akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Aydın-Efeler’de KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ailesi Serpil ve Akın Ertaş çiftiyle kızlarının adının verildiği Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı kız yurdunda bir araya geldi.

Ertaş ailesinin ziyareti sırasında Dilek İmamoğlu, yurt öğrencileri ve görevli çalışanlarla birlikte aileye eşlik etti.

İmamoğlu rehberliğinde binayı gezen Ertaş ailesi, yurt hakkında görevliler tarafından bilgilendirildi.

Ne oldu?

Aydın-Efeler’de Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun C bloğunda 25 Ekim gecesi konser dönüşü 16 öğrencinin bindiği asansör düştü. Olayda 15 öğrenci yaralanırken Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili açıklamasında 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini ve asansörün henüz birinci kattayken kapı kapanmadan kaymaya başladığını ve bu sırada bir öğrencinin paniğe kapılıp dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak hayatını kaybettiğini söyledi.

Canbolat, “15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik” diye konuştu.

Asansörün son bakımının 21 Eylül’de yapıldığını belirten Canpolat, “Biz her halükârda Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, X hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı ve yurt müdürünün açığa alındığını belirtildi:

“Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır.”

Daha sonra asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. ve asansör firması sahibi H.T. tutuklandı.

İBB, önceki dönemde bir vakfa öğrenci yurdu olarak tahsis edilen kurum mülkünü, depreme karşı güçlendirdi. Kadıköy İkbaliye (Hasanpaşa) Mahallesi’ndeki bina, 29 Ekim’de İBB Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmete girdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy İkbaliye (Hasanpaşa) Mahallesi’ndeki İBB Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’na Zeren Ertaş’ın adının verileceğini söyledi. Zeren Ertaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu söyleyen İmamoğlu, “Onlardan müsaade aldım. Annemiz ve babamız kırmadılar, kabul ettiler. İnşallah burada, birkaç hafta içerisinde bu acıyı yaşayan ailemizin, o güzel evladının, genç hemşehrimizin ismini yaşatacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.