Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül hakkında, saldırganlara hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı

Bitlis’te haziran ayında saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül hakkında, saldırganlardan AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruması Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran 2023’te AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruması Yücel Baysalı ve polis E.K.’nın saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “hakaret” iddiasıyla hazırladığı iddianame, Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, davanın “basit yargılama usulü”yle yapılmasına karar verdi.

“Ceza alırsam saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağım”

İddianame savcısı hazırladığı iddianamede Aygül’ün “hakaret” suçundan ceza almasını ve TCK’nın 58. maddesinde öngörülen tekerrür hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Gazeteci Sinan Aygül, saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağını söyledi, “Saldırganlar haklarında açılan davaya göre ne kadar ceza alırlarsa alsınlar artık kapalı cezaevine geri dönmeyecekler, en fazla açık cezaevinde infaz edilecek cezaları. Ama ben bu davadan ne kadar ceza alırsam alayım, tamamını kapalı cezaevinde geçireceğim. Alacağım en düşük ceza bile, saldırganların cezaevinde kaldıkları süreden daha fazla olacak” dedi.

“Beraatla sonuçlanmalı”

İddialar hakkında bir kez takipsizlik kararı verildiğini ve aslında açılmaması gereken bir dava olduğunu söyleyen Aygül’ün avukatı Diyar Orak davada beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi, “Beklentimiz bütün dünyada saygın basın meslek örgütlerinin ve dünya basınının yakından takip ettiği böyle bir davada yargının tarafsızlığına ve adalet beklentisine gölge düşürecek böyle bir davanın beraatla sonuçlanmasıdır” diye konuştu.

Saldırı davası 14 Aralık’ta

Öte yandan gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin polisi memuru olan koruması Engin Kaplan ve boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın “silahla kasten yaralama” suçundan tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 14 Aralık Perşembe günü saat 15:00’te Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.