Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Akademisyeni Murat Sevinç görevine iade edildi

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza attığı için Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyen Murat Sevinç görevine iade edildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Barış Akademisyeni Doç. Dr. Murat Sevinç, Ankara 22. İdare Mahkemesi tarafından görevine iade edildi.

Sevinç’in göreve iadesini Eğitim – Sen Ankara 5 No’lu Şube duyurdu:

“Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza attığı için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Anayasa kürsüsünden  ihraç edilen Murat Sevinç hocamız 22. idare mahkemesi tarafından görevine iade edildi. Tüm hocalarımız görevine dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Murat Sevinç kimdir?

1970’te İstanbul’da doğan Murat Sevinç, 1988’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Sevinç, Yüksek lisans yaparken 1995 yılında Anayasa Kürsüsü asistanı oldu.

Bin 128 akademisyenin imzaladığı, 11 Ocak 2016’da yayımlanan Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza atan Murat Sevinç, 7 Şubat 2017’de Ankara Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç edildi.

Sevinç, Gazete Duvar’da ve Diken’de yazıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.