Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Resmi Gazete’de yayımlandı: 11 ilde orman alanları küçültüldü

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 11 ilde orman alanları küçültüldü.

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Antalya, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon ve Yozgat’ta bazı alanlar orman sınırlarının dışına çıkarıldı.

Karara göre birinci fikra kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü’ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.

161 sayfalık kararda hangi alanların ormanların dışına çıkarıldığının ayrıntılı krokisi ve sınır ile koordinatları yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.