Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruşen Çakır’ın konuğu Cengiz Çandar – Savaşta 66. gün: Gazze giderek yalnızlaşıyor mu?

Hamas-İsrail savaşında 66. gün. Gazze giderek yalnızlaşıyor mu?

Birleşmiş Genel Kurulu’nda Gazze’de acil insani ateşkes için yapılan oylama yapıldı. 193 üye ülkeden 153’ü kararı destekledi. ABD, İsrail ve Avusturya’nın dahil olduğu 10 ülke karşı çıktı, 23 ülke çekimser kaldı.

İsrail’in güney Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus ve Refah kentlerine yönelik saldırıları sıklaşıyor. Hamas, İslami Cihad ve İsrail ordusu arasındaki çatışmalar devam ederken, Hamas’tan tehdit niteliğinde bir açıklama geldi.Hamas, “İsrail’in takas, müzakere ve Filistin direnişinin talepleri karşılanmadan esirlerini canlı olarak teslim alamayacağını” söyledi.

Gazeteci Metin Cihan, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı zamandan itibaren Türkiye’den İsrail’e 259 geminin gittiğini söyledi. Cihan X hesabından yaptığı paylaşımda “İsrail’in katliamı devam ederken Türkiye’den İsrail’e sevkiyat yapan gemileri listeledim. Hepsini sığdırmak mümkün olmadı. Ayrıca ben bu tablonun ekran görüntüsünü alırken bile yenileri yanaşıyordu. Lafta Filistin’i, gerçekte İsrail’i destekliyoruz.” dedi.

Ruşen Çakır konuğu DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar ile değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.