Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futboldan sonra voleybolda da şiddet | Ev sahibi Adana, Malatyalı kadın sporculara saldırdı

KFC Kadınlar 1. Ligi’nden Malatya Nicer Hotel Voleybol takımı, Adana İmamoğlu Belediye karşılaşmasında sporcu ve antrenörlerin saldırısına uğradığını açıkladı. Sporcuların yaralandığı ve bir sporcunun yarasına dikiş atıldığı karşılaşmada iki ekip de birbirleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Lig B Grubu’nda mücadele eden Malatya Nicer Hotel Voleybol takımının, 10 Aralık Pazar günü Adana’da İmamoğlu Belediye Spor ile oynadığı maçta saldırıya uğradığı, sporcuların yaralandığı ve bir sporcunun yarasına dikiş atıldığı Malatyalı ekibin Instagram hesabından duyuruldu.

Malatya temsilcisi Nicer Hotel Voleybol, “Voleybolda Kara Gece” başlığı ile yayımladığı duyuruda maçın başlamasıyla Malatyalı sporculara ve antrenörlere ağza alınmayacak küfürler edildiği, maçın sağlıklı bir şekilde oynanmasına engel olunduğu belirtildi. Duyuruda ayrıca, maç bitiminde tribünleri boşaltmayıp sporcularının soyunma odasına girmesine engel olunduğu, sahaya cam bardak, şişe ve yaralayıcı maddeler atıldığı, sahaya girerek kadın sporcuların dövülmeye çalışıldığı iddiası da yer aldı.

Nicer Hotel Voleybol yaptığı açıklamanın devamında takımın oyuncularından Berfin Arslan‘ın saldırıda yaralandığını, hastaneye kaldırıldığını ve dizine dikişi atıldığını duyurdu.

“Tezahüratlarla çocukları soyunma odalarına gönderemediler”

Anadolu Ajansı‘nın (AA) haberine göre Nicer Hotel Voleybol takımı olayda sporcularının yaralandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Malatya ekibinin kulüp başkanı Mesut Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada çıkan olayda birçok sporcunun yaralandığını, dizlerindeki kesiklere dikişler atıldığını, maçın başında sonunun böyle olacağını tahmin ettiklerini söyledi:

Maçta anormal bir kalabalık vardı, genelde erkek ağırlıklıydı ve maç başlamadan küfürler başladı. ‘Burası Adana buradan çıkış yok, burası İmamoğlu buradan çıkış yok’ tezahüratlarıyla çocukları soyunma odalarına gönderemediler. Cam şişe kırıklarıyla, pet şişeler atarak bir sporcumuzun dizinden yaralanmasına sebep oldular. Sporcumuzu hastaneye kaldıracağız, içeriye sağlıkçıları alamıyorlar, çocukları dışarı bırakmıyorlar. Maç görüntüleri elimizde, onları kınıyoruz.”

Fotoğraf: Malatya Nicer Hotel Voleybol Takımı-Adana İmamoğlu Belediye karşılaşmasının ardından yaşanan olay

Adana İmamoğlu Belediye Spor: “Taraftarlarımız kışkırtıldı”

Ev sahibi takım Adana İmamoğlu Belediye Spor da 3-0 kazandığı maç sırasında ve sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili Instagram hesabından bir duyuru yaptı. Belediye, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ancak taraftarların kışkırtıldığını ve tribünlerinde hiçbir tehdit veya eylem olmadığını yazdı.

Adana İmamoğlu Belediye Spor’un Türkiye Voleybol Federasyonu’na gönderdiği suç duyurusunda, Malatyalı bazı sporcuların tribüne karşı kışkırtıcı ve tahrik edici hareketler gösterdiği, bazı voleybolcuların da hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu iddiaları yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.