Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez için siyasiler taziye mesajlarını paylaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde konuşmasını sonlandırmasının ardından fenalaşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Bitmez’in yaşamını yitirmesinin ardından siyasiler sosyal medyada taziye mesajları yayımladı.

TBMM Genel Kurulu’nda 12 Aralık Salı günü bütçe görüşmeleri esnasında söz alan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ve hükümetin İsrail’le ilişkilerine tepki gösterdi. Bitmez, konuşmasının sonlanmasının ardından fenalaşarak kalp krizi geçirdi ve kafasını merdivenlere çarptı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bitmez’e kalp mesajı yaptı. İki gündür Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakımı servisinde tedavi gören Hasan Bitmez, 14 Aralık Perşembe günü vefat etti.

Bitmez’in vefatını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımla duyurdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya platformu X üzerinden yayımladığı mesajda “Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve ‘Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz’ Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz” dedi.

Karamollaoğlu’nun mesajı şöyle:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından “Saadet-Gelecek Grubumuzun Kocaeli Milletvekili değerli kardeşim Hasan Bitmez’i TBMM kürsüsünde Gazzeli mazlumların hakkını savunurken yaşadığı rahatsızlık sonrası kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Karamollaoğlu’nu arayarak taziye dileklerinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partili Bitmez için yayımladığı başsağlığı mesajında “TBMM Genel Kurulu’nda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini derin üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından “Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” yazarak taziye mesajı yayımladı. 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da X hesabından Bitmez’in ailesi, yakınları ve Saadet Partisi camiasına sabır dileklerini iletti.

Babacan’ın taziye mesajı ise şöyle:

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri esnasında konuşurken fenalaşan Bitmez’in rahatsızlanmadan önce tartıştığı ve yere yığılırken de “Allah’ın gazabı böyle olur” dediği iddia edilen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. Zengin, mesajında “Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Saadet Partisi camiasına ve Meclisimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hasan Bitmez’i yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettiklerini belirterek şu mesajı paylaştı:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Merhum Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Saadet Partisi camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum” diyerek taziye mesajı paylaştı.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sevda Karaca, taziye mesajında Bitmez’in ailesine, sevenlerine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diledi.

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hasan Bitmez ve ailesine başsağlığı dilediği mesajı şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.