Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Somali Cumhurbaşkanı: “Oğlum kaçmadı, tutuklama emri yoktu”

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne yol açan oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud’un Türkiye’den kaçmadığını ve tutuklama emrinin olmadığını söyledi. Somali Cumhurbaşkanı, oğluyla geri dönüp mahkemeye teslim olması için konuştuğunu aktardı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud, 30 Kasım Perşembe günü öğle saatlerinde İstanbul-Avrasya Tüneli çıkışında bir trafik kazası yaptı. Kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, 6 Aralık Çarşamba günü hayatını kaybetti. Bu ölümlü kazayla ilgili ilk kez Associated Press’e konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud, “Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı, kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Kendisinin bir işi var ve ülke dışına çıktı” dedi.

“Türkiye’ye dönüp mahkemeye çıkmasına dair tavsiye veriyorum”

Cumhurbaşkanı Mahmud, oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul’da kaldığını, hâlâ ülkeyle bağlantısı olduğunu ve geriye dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuştuğunu söyledi. Oğlunun yetişkin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Karar ona ait ama ben bu tavsiyeyi veriyorum” dedi.

Motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’in ailesine AP aracılığıyla başsağlığı dileyen cumhurbaşkanı, kayıplarının acısını paylaştığını aktardı.

“Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye getirilerek yargılanması söz konusu”

Göçer’in ölümü sonrası Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu için yurtdışı yasağı çıkarıldı ancak tutuklama emri çıktığında Mahmud Türkiye’den ayrılmıştı. Bu süreçlerin üzerine geçmiş günlerde paylaşımlarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 Aralık Perşembe günü Somali Adalet Bakanı ile görüştüğünü söyledi:

İlk rapora göre tahliye verilmiş, sonrasındaki görüntülerle hemen müdahale edildi ve ikinci rapor alındı. Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Dosya, çelişkilerinin giderilmesi için Adli Tıp’a gönderildi. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak.

Ne oldu?

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud, 30 Kasım Perşembe günü öğle saatlerinde Avrasya Tüneli çıkışında bir trafik kazası yaptı. Kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer‘e (38) hastaneye kaldırıldı.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Göçer, 6 Aralık’ta hayatını kaybederken, İHA’nın haberine göre, serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ancak Muhammed Hassan Şeyh Mahmud’un 2 Aralık’ta yurtdışına çıktığı öğrenildi.

Mahmud’un kaçtığı haberinin basına yansımasının ardından Adalet Bakanlığı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada yaşanan olaylar hakkında bilgi aktarılırken, “Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.