Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Türk adaylık için yine başvuruyor

Kürt siyasetinin önemli ismi Ahmet Türk’ün, iki kez seçildiği ancak yerine kayyum atandığı Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yine başvuracağı öğrenildi.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Ahmet Türk’ün bir kez daha büyükşehir için DEM Parti’ye başvuru yapacağı öğrenildi.

Ankara’da bulunan Türk’ün başvuru için karar aldığı ve kısa zamanda partiye adaylık başvurusu yapacağı belirtildi.

Seçildi, kayyum atandı

Mardin’in 2014 yılında büyükşehir olmasıyla birlikte bağımsız aday olan ve kentin ilk büyükşehir belediye başkanı seçilen Ahmet Türk, 2016’da yerine kayyum atanarak görevden uzaklaştırılmıştı.

Bir süre tutuklu kalan Türk, daha sonra serbest bırakılmıştı. 2019 Yerel Seçimleri’nde bir kez daha Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’ün yerine bir kez daha kayyum atanmış ve yine görevden alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.