Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun ardından duyurdu: Zeydan Karalar yeniden aday

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” operasyonu düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, operasyonun ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte belediye binasının önüne geldi. Bulut, hem operasyona tepki gösterdi hem de Zeydan Karalar’ın CHP’nin belediye başkan adayı olduğunu duyurdu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ile Parti Meclisi üyesi Erhan Adem, belediyeye yönelik “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” operasyonlarının ardından açıklama yaptı. Belediye binası önündeki açıklamada konuşan Karalar, “Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Bir hücre evine gelir gibi TOMA ile gelmek şık olmamıştır” dedi.

31 Mart seçimlerinde AKP iktidarının seçim startını verdiler” diyen Burhanettin Bulut ise Karalar’ın yeniden Adana Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğunu duyurdu.

“Çekineceğimiz bir şey yoktur”

10 kişinin çalıştığı operasyona ilişkin konuşan Karalar, şunları söyledi:

“Devletin polisi de bizim polisimiz onlar aldıkları talimatı yerine getirmeye çalışıyor. Biz de bu önemli görevi layıkıyla milletin parasını koruyarak yapmaya çalışıyoruz. Bizim belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmez. Biz görevimizi halka layık olacak, Atatürk’e layık olmanın bilincinde yapıyoruz. Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Kamuya zarar olmaz. Biz birilerine para kazandırmak için buraya gelmedik. Emniyet, savcılık bizden ne istemişse eksiksiz vermişiz, vermeye devam edeceğiz. Çekineceğimiz bir şey yoktur, asla da olmayacaktır. 10 yıldır başkanım ne benim ne elemanlarımın karıştığı bir olay olmamıştır. Kadın arkadaşımızın odasını aramaya bir hücre evine gelir gibi TOMA ile gelmek şık olmamıştır.”

“Cevabı sandıkta alacak”

Bulut Karalar’ın belediye başkan adaylığını şu sözlerle duyurdu:

“İktidarın yargı eliyle çamur at izi kalsın tavrı hiç kimseye fayda getirmez, güneş balçıkla sıvanmaz, Adana halkının da tavrı değişmez. Kimse boş hayallere kapılmasın. Bu operasyona tevessül edenler gereken cevabı sandıkta alacaktır. Zeydan başkan 2024 seçimlerini de kazanarak Adana’ya hizmet etmeye devam edecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.