Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Milli basketbolcuların performansı – Spurs 18 maç aradan sonra galip – Pistons 23 maçlık mağlubiyet serisi ile rekora koşuyor

NBA yeni yıla girerken, heyecan artarak devam ediyor. Milli basketbolcularımızdan Alperen Şengün geçtiğimiz haftada iyi performanslarını sürdürdü. Yükselişe geçen Cedi Osman ise takımının 18 maçlık mağlubiyet serisini sonlandırmasında önemli rol oynarken, Furkan Korkmaz, Ömer Faruk Yurtseven ve Onuralp Bitim ise yeterli süreler alamadı. Üst üste 23 maç kaybeden Detroit Pistons’ın NBA tarihinin en uzun mağlubiyet serisi rekorunu kırmasına 5 maç kaldı.


Milli basketbolcularımızın performansı

Alperen Şengün

NBA’de Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, sezon genelindeki parlak performansını geçtiğimiz haftada da sürdürdü. Geçtiğimiz haftada 4 karşılaşmada forma giyen Alperen, takımının 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle iyi bir hafta geride bırakmasına yardım etti. Özellikle dün gece oynanan Milwaukee Bucks karşılaşmasında takımı mağlup olsa da oldukça etkili bir performans sergileyen Alperen, 20 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile takımının ayakta kalan ismi oldu. 

Alperen Şengün’ün geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Milwaukee Bucks karşısındaki performansı:

Cedi Osman

San Antonio Spurs forması giyen 28 yaşındaki Milli basketbolcumuz Cedi Osman ise geçtiğimiz haftada takımı ile 4 maçta sahaya çıktı. Özellikle Los Angeles Lakers karşısında oldukça iyi bir performans sergileyen Cedi, Spurs’un 18 maç aradan sonra galip gelmesinde pay sahibi oldu. Lakers’a karşı 25 dakika sahada kalan Cedi, 15 sayı, 2 ribaund ve 6 asistle takımına katkı sağladı. 

Cedi Osman’ın geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Lakers karşısındaki performansı:

NBA’de Utah Jazz forması giyen Ömer Faruk Yurtseven, Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz ve Chicago Bulls forması giyen Onuralp bitim geçtiğimiz haftada da oldukça kısıtlı süreler forma giyebildi.

Üst üste 23 maç kaybeden Detroit Pistons NBA tarihinin en uzun beşinci serisine sahip oldu

NBA’de Doğu Konferansı ekiplerinden Detroit Pistons’ın kötü gidişatı devam ediyor. Son olarak Milwaukee Bucks’a da 146-114’lük skorla mağlup olan Pistons’ın mağlubiyet serisi 23 maça çıktı. Geçtiğimiz sezonu da 17-65’lik derecesiyle son sırada tamamlayan ekip, yakaladığı 23 maçlık seri ile de dibi gördü. NBA tarihinin en kötü beşinci mağlubiyet serisi rekorunu egale eden Pistons, 5 maç daha kaybetmesi durumunda tarihin en uzun mağlubiyet serisi rekorunu egale edecek ve 6 maç kaybederse de rekora tek başına sahip olacak. Geride kalan 26 karşılaşmada yalnızca 2 galibiyet elde edebilen Pistons, yılbaşına kadar galibiyet alamaması durumunda üst üste 29 maç kaybetmiş olacak. Önümüzdeki 6 maçta sırasıyla Atlanta Hawks (D), Utah Jazz (E), Brooklyn Nets (D), Brooklyn Nets (E), Boston Celtics (D), Toronto Raptors (E) karşılaşacak olan Pistons’ın bu maçlardan en az birinden galibiyetle ayrılması gerekiyor. 

NBA tarihinin en uzun mağlubiyet serileri

Philadelphia 76ers yıldızları Tyrese Maxey ve Joel Embiid son 4 maçta sahada kaldıkları anlarda +/- istatistiğinde, istatistiğin tutulmaya başladığı 1996-1997 yılından bu yana en iyi dereceyi yakaladı

NBA’de Doğu Konferansı ekiplerinden Philadelphia 76ers yükselen formu ile 6 maçlık galibiyet serisi yakalarken, zayıf rakipleriyle karşılaştığı son 4 karşılaşmada da attıkları büyük farklarla tarihe geçti. Özellikle takımın yıldızları Tyrese Maxey ve Joel Embiid’in sahada kaldığı dakikalarda rakiplerine büyük farklar atan 76ers’ta, Maxey ve Embiid tarihe geçti. Son 4 maçında Washington Wizards’ı 146-101, iki kez karşılaştığı Detroit Pistons’ı 129-111 ve 124-92 ve Charlotte Hornets’i 135-82 mağlup ederlerken, bu rakiplerine karşı Maxey’nin oyunda kaldığı dakikalarda toplam 128, Embiid’in oyunda kaldığı dakikalarda ise 121 sayı fark atmayı başardı. 26 yıllık dönemde en herhangi bir 4 maçlık periyotta bir oyuncunun sahada kaldığı anlarda yarattığı en büyük fark rekoru Kasım 2021’de Milwaukee Bucks forması ile 117 sayılık fark yaratan Jrue Holiday’e aitti.

Giannis Antetokounmpo 64 sayı ile kariyer sayı rekoru ve Milwaukee Bucks franchise rekorunu kırdı

Milwaukee Bucks’ın 29 yaşındaki yıldızı Giannis Antetokounmpo, Indiana Pacers karşısında alınan 140-126’lık galibiyette kaydettiği 64 sayı ile kariyer sayı rekoru ve Bucks franchise sayı rekorunu kırdı. Pacers karşısında sahada kaldığı 37 dakikada 20/28 saha içi isabetiyle 64 sayı kaydeden Giannis, daha önceki kişisel sayı rekoru olan 55 ve Michael Redd’in 57 sayılık rekorlarını geride bırakarak, Bucks franchise tarihinin bir karşılaşmada en çok sayı atan oyuncusu oldu. Kaydettiği 64 sayının yanı sıra 14 ribaund, 3 asist, 4 top çalma ve 1 blok kaydeden Giannis, karşılaşmasında sonunda da maç topu krizi yaşadı. 

Giannis Antetokounmpo’nun 64 sayılık performansı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.