Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dilek İmamoğlu, “Cam Işığı Kes(e)mez” kitabının imza gününe katıldı

Akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, kadınların iş hayatında karşılaştığı eşitsizlikleri analiz ettiği kitabı “Cam Işığı Kesemez” için düzenlenen imza gününe katıldı.

“İstanbul Vakfı” çatısı altında bulunan “Büyüt Hayallerini” projesini hayata geçiren Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, yüksek lisans tezini, “Cam Işığı Kes(e)mez” ismiyle kitap haline getirdi. Kadınların önüne çıkarılan yapay engeller için kullanılan “cam tavan” kavramını kapsamlı bir yaklaşımla ele alan Dilek Kaya İmamoğlu, kitabının ikinci imza gününü Hümanist Kitabevi’nde yaptı.

Yüksek lisans tezinin ortaya çıkış hikâyesini ve çalışmasındaki verileri okuyucularıyla paylaşan Dilek Kaya İmamoğlu, okurların konuyla ilgili kendi öykülerini de dinledi. Kitabında kadınların cam tavan engellerini aşarak hak ettikleri eşitliğe ulaşacağına yürekten inandığını belirten Dilek Kaya İmamoğlu, “Büyüt Hayallerini” projesiyle bu dönüşüme destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kitap dört bölümden oluşuyor

Sunuş yazısını Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün kaleme aldığı kitap, dört bölümden oluşuyor. İlk bölümde “kadınların yaşamda karşılaştıkları temel sorunlar”, ikinci bölümde “kadınların cam tavan engellerini kırmaya yönelik stratejileri”, üçüncü bölümde “kurumsal bağlılık” ve dördüncü bölümde “kadın yöneticilerde cam tavan sendromunun kurumsal bağlılık düzeyi ile ilişkisi” inceleniyor.

Kitabın telif gelirleri, Dilek Kaya İmamoğlu’nun öncülük ettiği “Büyüt Hayallerini” projesinde yer alan 3 bin üniversiteli kız öğrencinin burs fonuna aktarılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.