Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel’den teğmenlerin açığa alınmasında Yaşar Güler’e tepki: “Ya aklını başına alacak ya da biz onun aklını başına getireceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini takmayı reddedenler hakkındaki, “Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor” açıklamasına X hesabından yayınladığı bir video ile tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Aralık Salı günü, X platformundaki hesabında “Siz 15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız?” notuyla paylaştığı videoda Güler için “Saygı duyduğumuz birisinin bunu yapmasına tahammülümüz yoktur. Ya aklını başına alacak ya da biz onun aklını başına getireceğiz” dedi.

Özel, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım törenleri sırasında 3 teğmenin yakasına Atatürk rozeti takmayı reddetmesi ve 4 teğmenin bu duruma itirazı üzerinden Kara Kuvvetleri Komutanlığınca başlatılan idari soruşturmayı yakından takip ettiğini söyleyerek Güler’i eleştirdi:

Öğrendim ki 7’si birden amirleri ile birlikte açığa alınmışlar. Yakalarına Atatürk rozeti takmayı reddeden teğmenlerin mazeretini beyan etmek, alenileştirmek ve savunmak da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e düşmüş”

10 Kasım’da Atatürk’ü Anma etkinliğinde Atatürk rozeti krizi

İddiaya göre, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri sırasında, bazı teğmenler Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı takmayı reddetti. Bu tutum, diğer teğmenler arasında tepkiye yol açtı ve olayın büyümesine neden oldu. Fotoğraf takmayanlardan bir teğmen, yaşanan arbede sırasında şikayetçi olarak darp raporu aldı.

16 Aralık’ta basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile buluşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım günü yaşanan arbede ile ilgili “Bir öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor” sözleriyle değerlendirdi ve olaya karışan 7 teğmenin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Sorumlu görülen yöneticilerin de görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Güler, “Mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız” dedi.

Özel: “Atatürk’ün fotoğrafını takmayanların esas olarak neyi amaçladıklarını elbette biliyorlar”

3 teğmenin yakasına Atatürk rozeti takmayı reddetmesini, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Atatürk’ün adını zikretmeden bir teğmenin toplu iğne bulamadığı için fotoğrafı takmadığını söylemesine Özel 10 Kasım’da yaşananları çok yakından takip ettiğini söyleyerek tepki gösterdi. Özel, Güler’e üstlendiği görevden ve kendisine bağlı olduğu kuvvetlerden dolayı saygı duyduğunu ancak yaşananlara tahammülü olmadığını söyledi. Güler’e “Ya aklını başına alacak, ya da biz onun aklını başına getireceğiz” diyen Özel, “Siz ,15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız?” diye sordu:

Özel “15 Temmuz’da Atatürk’ün resmini savunanlar değil Atatürk’ün resmini takmak istemeyenler, Atatürk’e husumet duyanlar, Atatürk’ten nefret edenler darbeye kalkıştı. Sonra ne oldu? Hepimiz apar topar Atatürk fotoğraflarına sarıldınız. İktidar partisi bile hiç asmadığı resmi balkonlarından sallandırmaya başladı. Şimdi Atatürk fotoğrafından rahatsızlık duyanlara yine yüz vermeye, yine onları bir şekilde şımartmaya, yine onları pohpohlamaya başladınız. Buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

Atatürk’ün fotoğrafını takmayanların ne niyette olduklarını ve esas olarak neyi amaçladıklarını bildiğini söyleyen Özel, Güler’in açıklamasından dört-beş gün önce çıkan Yeni Şafak Gazetesi’nin haberine de değindi:

“Yeni Şafak, ‘teğmenler cuntası’ diye haber yaparak yakalarına Atatürk resmi takmayanları değil de onlara tepki gösterenleri ‘cunta’ diye yaftalayarak, FETÖ taktiklerine başvurmuş ve bugün ortaya çıkacak olan bu haberlerin psikolojik altyapısını hazırlamıştı. Siz bu tarikat ve cemaatlere Atatürk’ün ordusunu açarsanız, onların orada yerleşmesine, onların orada yapılanmasına izin verirseniz, günü geldiğinde bunlar, Atatürk’ün resmini takmayacak hadsizliği gösterirler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.